Přečtěte si: Kdo špehoval úředníky školství? Exministři se od účtu Sysroot distancují

pátek 8. dubna 2011 ·

Aféra se špehováním mailů, která na ministerstvu školství bublá už několik týdnů, nemá konce. Bývalí ministři přehazují odpovědnost jeden na druhého. Podezřelých úředníků, jimž za sledování pošty hrozí až pět let vězení, je víc.

Z článku Marka Přibila publikovaném na portálu Novinky.cz vybíráme:

„Ozvala se řada dřívějších zaměstnanců, že byli už dříve sledováni. Bohužel nikdo přede mnou nepodal trestní oznámení,“ tvrdí Dobeš. Jeho slova potvrzuje exnáměstkyně Klára Laurenčíková (SZ). Právu včera řekla, že měla podezření, že jí někdo nahlížel do poštovní schránky.


„Citlivé informace personálního charakteru, které jsem si mailem vyměňovala ve svém nejužším týmu, vzápětí kolovaly po ministerstvu a staly se veřejnou informací,“ uvedla s tím, že za Dobeše již na školství nepracovala. Skončila v březnu 2010, tedy za Dobešovy předchůdkyně Kopicové.


V roce 2006 šéfovala resortu Kopicová (za ODS), poté Dana Kuchtová (za SZ), nato Martin Bursík, Ondřej Liška (oba SZ), pak opět Kopicová, než nastoupil Dobeš. „Samozřejmě jsem si zpětně zjišťovala, zda nebyla sledována i má pošta, ale IT odborník mi řekl, že ten účet byl založen v roce 2005. Ještě za paní Buzkové. Byl pro zálohování dat,“ sdělila včera Právu Kopicová.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.