Nejvyšší průměrnou měsíční mzdu/plat za rok 2010 pobírali ve školství učitelé VOŠ

pátek 29. dubna 2011 ·

Nejvyšší průměrnou měsíční mzdu/plat pobírali ve školství za rok 2010 učitelé (včetně vedoucích zaměstnanců) vyšších odborných škol, 28 740 Kč. Naopak nejnižší průměrnou měsíční mzdu/plat dostávali učitelé mateřských škol, 20 299 Kč. Ústav pro informace ve vzdělávání zpracoval údaje týkající se průměrných měsíčních mezd/platů v minulém roce 2010 za regionální školství a veřejné vysoké školy. Tisková zpráva UIV přináší porovnání průměrných mezd/platů za rok 2009 a 2010 jak v regionálním školství, tak na veřejných VŠ.




Zpráva ke stažení

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
1. května 2011 v 18:26  

Ha, čemu to, že tady nikdo nenaříká nad platy učitelů? Ono to jsou sakra slušné peníze, co člověk v teploučku a za pár hodin denně vydělá, že?

poste.restante řekl(a)...
1. května 2011 v 19:56  

Anonymní 1.5 19:56
Máte naprostou pravdu a přesně jste to vystihnul(a).

Pojďte, prosím, pracovat do školství.

Lidi s tak brilantním uvažováním jako máte Vy, zde potřebujeme jako sůl.

Anonymní řekl(a)...
1. května 2011 v 23:07  

anonymnímu 18:26

Ta čísla o platech jsou tak zavádějící, že už nemá cenu to vůbec komentovat. U nás máme 18 a půl hrubého. Pár let před důchodem.

Luděk Blaha řekl(a)...
1. května 2011 v 23:12  

Prokrindapána, pane poste.restante, brzděte trochu! Co když Vaši nadsázku vezmou lidi vážně a pohrnou se sem. To je asi stejný nerozum, jako kdybych tady popsal četnost svojí přímé vyučovací povinnosti v minulém týdnu za kterou jsem placen.
Hele, pondělí nepočítám, úterý - projektový den dravci, takže dvě hodiny, středa - den Země, taky dvě, čtvrtek - no, to byla pecka, neodpadlo nic, takže jsem makal všech šest, pátek - loučení maturantů, tak mi ty dvě odpadly.
Když to posčítám, hodinový plat šest set čistá ruka a to jen z čistého tarifu. Pravda jako poradenství pro hlavního hygienika to ještě není, ale při mém s prominutím vzdělání a lítostivé lenosti dost dobrý.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.