Martin Rychlík: Ministerstvo školství je povinno odpovědět, zda Bátoru angažuje, či ne

středa 23. března 2011 ·

Ministerstvo školství (MŠMT) nadále odpírá poskytnout informace, zda jsou zprávy o angažování poradce Ladislava Bátory do resortu pravdivé, či ne. Zvolilo si tedy termín, kdy prý dá veřejnosti vědět. Situace je poučná v tom, že dokumentuje současný právní stav - zda a kdy je orgán státní správy povinen odpovědět na relevantní otázky.

Podle projektu Otevřete.cz, který provozuje Otevřená společnost, o.p.s., by se ale MŠMT mělo vyjádřit co nejdříve. „Zákon nepřipouští odsouvání lhůty pro poskytnutí požadované informace z jakýchsi situačních důvodů, ,až se to bude hodit´,“ píše se ve zprávě, kterou ČESKÉ POZICI zaslal exposlanec Oldřich Kužílek, jenž je poradcem pro otevřenost veřejné správy a ochranu soukromí.

Redakce serveru ČESKÁ POZICE se 18. března dotázala MŠMT: „Bude pan Bátora skutečně působit na MŠMT od 1. dubna, jak uvedl deník Právo a opakovala další média, nebo ne?“ Ministerstvo sdělilo: „Ke zprávám a spekulacím spojeným s případným působením pana Bátory na MŠMT se vyjádříme k 1. dubnu 2011.“ Náš dotaz byl odeslán e-mailem na adresu k tomu určenou: press@msmt.cz. Ministerstvo si vybralo maximálně dlouhou lhůtu, v níž je dle zákona povinno odpovědět.

Pokračování na serveru ČESKÁ POZICE.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
24. března 2011 v 9:29  

Jsem daleko od hájení Dobešových kroků, ale sveřepě trvat na otázce, když ani ten, kdo má rozhodnout dosud sám neví mi připadá jako totální kokotina.
Dovedu si představit otázku: Je pravda, že Dana Kuchtová nastoupí na pozici 2. náměstka ministra školství? Nikdo o tom neví, jak má tedy odpovědět pan ministr? Má vyloučit, že zítra Kuchtová nenastoupí, ale za tejden jo? Nebo 10 měsíců ne a za 11 měsíců jo?

Je pravda, že padne Sazka?
Je pravda, že do NIDV zatéká?
Je pravda, že do NÚOV přestalo zatékat teprve po rozhodnutí ministra?
Je to směšné plácání do vody, asi stejné, jako trvání na otázce u lékařské prohlídky Josefa Švejka.

Anonymní řekl(a)...
24. března 2011 v 12:11  

a co Jan Tleskač?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.