Výuka práce ve Wordu a Excelu moderně a interaktivně – díl 3

pondělí 28. února 2011 ·

Ve třetím dílu seriálu věnovaném knihám edice Rychle hotovo!, v tomto případě publikaci Excelu 2010, předvedeme další ukázku konkrétního postupu uvedeného v knize: tentokrát půjde o automatické vyplnění řady pouze pracovními dny. Jde o postup uvedený v kapitole 4.

Knihy z edice Rychle hotovo! jsou vhodné pro výuku na školách, v kurzech i pro samouky. A to nejen jako doplnění výuky, ale díky pečlivému výukovému přístupu zkušených autorům také přímo jako podkladový materiál pro výuku.


Více informací, obsah i ukázkovou kapitolu najdete na webové stránce knihy.


Mimo to si představíme několik snímků z dalšího interaktivního videokurzu nacházejícího se na přiloženém CD. Videokurzy vyučují techniky a postupy aktivním, moderním způsobem.


Vyzkoušejte si: Zkuste si na vlastní kůži ukázkový videokurz z knihy.


Ukázka z knihy

Vyplnění řady pouze pracovními dny. Výše uvedený postup lze částečně použít také pro doplnění pouze pracovních dnů v týdnu – tedy bez sobot a neděl. Postup je následující.

1. Do buňky napište název dne nebo kalendářní datum, od něhož budete chtít řadu pracovních dnů doplnit.

2. Kurzor myši umístěte na čtvereček v pravém spodním rohu buňky, až se z něj stane černý křížek.

3. Podržte pravé (nikoliv levé) tlačítko myši a táhněte směrem dolů (nebo nahoru či doprava nebo doleva).

4. Nakonec tlačítko pusťte, načež Excel zobrazí místní nabídky. V té klepněte na příkaz VYPLNIT PRACOVNÍ DNY.

5. Excel doplní řadu pouze pracovními dny.


Ukázka z videokurzu

Videokurz: Vyplnění vedlejších buněk. Videokurz trvá asi 2 minuty podle rychlosti provedení. Jednotlivé kroky je možné přeskakovat, nebo je naopak opakovat. Video lze ovládat vpřed i zpět. Kreslená postavička přitom vždy poradí a vše vysvětlí pro případ, že byste něčemu nerozuměli.




Předchozí díly

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.