Přečtěte si: Změní standardy a testy kvalitu českého školství?

úterý 15. února 2011 ·

„Prvořadým úkolem ministerstva školství je zajistit kvalitu vzdělávání v regionálním školství,“ uvedl náměstek ministra školství Ladislav Němec na tiskové konferenci k zavedení standardů jednotlivých předmětů v základní škole a dodal, že právě standardy a srovnávací testy by měly být jedním z nástrojů, jak toho dosáhnout.

Olga Šedivá v článku v Týdeníku školství cituje Karla Pavlíka z ZŠ Mikulov:


Zrušení osnov jsem vždy považoval a považuji i nadále za jeden z mnoha omylů polistopadových změn ve školství. Poslední – „zelené“ – osnovy byly naprosto dostačující, stačilo přidat pár věcí. Je smutné, kolik zbytečné práce se vynaložilo na vzdělávací programy. Ostatně to potvrzuje i zpráva ČŠI. Proto případné znovuzavedení „osnov“ v žádném případě nepovažuji za znevážení práce na reformě. To, co se zde děje, se stejně reformou nazvat nedá. Nějak se vytratil obyčejný sel-
ský rozum.


A testování? Nic nového. My každoročně provádíme (a ne za levný peníz) testování vybraných tříd pomocí testů od firmy Scio. Proto bychom se zavedením povinného testování neměli mít žádný problém.


Celý článek naleznete na straně 3:

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
15. února 2011 v 12:30  

Jak lze právě z citovaného článku viděti, nezmění.
Naopak spolehlivě zafixují dosavadní bídu.

Anonymní řekl(a)...
15. února 2011 v 13:06  

Ale provětrají zatuchlé kouty a vynesou kostlivce ze skříní. A to nejen na našich zubožených základkách. - Ne, víte někdo o jiné metodě, jak zastavit volný pád?

Anonymní řekl(a)...
15. února 2011 v 18:12  

Nerozumujme a učme. Možná to je to nejrozumnější, co můžeme dělat. Děti přece testujeme pořád a na některé to vliv má a na některé nikoliv. Myslíte si snad, že když to nebude školní test, ale celostání, že k tomu budou mít žáci jiný přístup?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.