MŠMT: Vláda jednomyslně zamítla senátní návrh na zrušení státních maturit

středa 19. ledna 2011 ·

Na dnešním jednání vlády byl všemi ministry jednomyslně zamítnut návrh senátora Marcela Chládka na zrušení státních maturit. S tímto stanoviskem vlády půjde nyní návrh do poslanecké sněmovny.

Vláda tak svým dnešním rozhodnutím dala jasně najevo, že plně podporuje konání ministra školství, mládeže a tělovýchovy Josefa Dobeše, který reformu v podobě konání státní maturity prosadil ve vládě již v srpnu.

Stejně kritický byl k návrhu senátora Chládka i úterní Podvýbor školského výboru.  Kde přítomní poslanci vyjádřili státním maturitám plnou podporu.  „Oceňuji rozhodné stanovisko vlády i poslanců k prosazení tohoto nezbytného reformního kroku a vážím si jejich odpovědného přístupu,“ řekl po dnešním rozhodnutí vlády ministr Dobeš.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
19. ledna 2011 v 18:08  

On tomu svému návrhu věřil akorát tak pan Chládek a potom těch pár zaplacenejch skorolobbistů. Že by ale přestal bojovat se svými mylnými představami o NM, tomu nikdo nevěří. Třeba si stihne aspoň něco nastudovat, aby nemlel nesmysly, kterými baví všechny s IQ nad 88.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.