Rosana Zvelebilová: Tvorba videa ve výuce

pondělí 1. listopadu 2010 ·

Zařazení praktického projektu „Tvorba videa“ do výuky sice zabere mnoho hodin a projekt je náročný, zabijete však více much najednou a žáky taková praktická aktivita může docela bavit a motivovat. Vzhledem k technickým požadavkům je zřejmě nejvhodnější projekt uskutečnit v hodinách ICT, ale není to podmínkou. Spolupráce s učiteli jiných předmětů v souvislosti s tématem videa je naopak velmi přínosná.

7 komentářů:

Rosi řekl(a)...
1. listopadu 2010 v 5:25  

Dobrý nápad! Jen doufám že bude dotažen do konce, a ne jako obvikle!

Rosi řekl(a)...
1. listopadu 2010 v 5:34  

Dobrý nápad, jen doufám že bude dotažen až do konce, a ne jako obvikle!

BoBr řekl(a)...
1. listopadu 2010 v 7:55  

Chete-li kritizovat, naučte se vyjmenovaná slova! Kam ta kritika míří, to vůbec nechápu.

Anonymní řekl(a)...
1. listopadu 2010 v 9:28  

Jen bych Vás chtěl upozornit, že jako rodič nesouhlasím s natáčením své dcery na školní video. Jsem ochoten se bránit i soudně ! Ve třídě je takových rodičů více ! Děkuji.

krtek řekl(a)...
1. listopadu 2010 v 11:08  

V pořádku. Může dělat skriptku, režisérku, scenáristku, zvuk, ...
Doufám, že písemný souhlas rodičů s natáčením se předpokládá (otázka zní, zda případný zákaz platí i na ruce skriptky či animátorů).
Horší je, že taková práce dlouho trvá a ozvučování nebo stříhání je práce pro hodně malý kolektiv.

Unknown řekl(a)...
8. listopadu 2010 v 9:03  

Samozřejmě pokud by rodiče nesouhlasili s natáčením jejich dítěte, jejich dítě by se ve filmu jako herec nebo komparzista neukázal. Písemný souhlas dopředu je samozřejmostí. Pokud se však učitel a škola rozhodnou pro tento projekt, tak v zájmu školy je naučit "filmování" všechny děti, takže žáci, jejichž rodiče zakazují "být vidět" by se stejně na společné práci podíleli, jak například zmínil krtek.

Rosana řekl(a)...
8. listopadu 2010 v 9:05  

Samozřejmě pokud by rodiče nesouhlasili s natáčením jejich dítěte, jejich dítě by se ve filmu jako herec nebo komparzista neukázal. Písemný souhlas dopředu je samozřejmostí. Pokud se však učitel a škola rozhodnou pro tento projekt, tak v zájmu školy je naučit "filmování" všechny děti, takže žáci, jejichž rodiče zakazují "být vidět" by se stejně na společné práci podíleli, jak například zmínil krtek

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.