Semináře VÚP Jak rozvíjet a hodnotit klíčové kompetence?

středa 20. října 2010 ·

Výzkumný ústav pedagogický v Praze si vás dovoluje pozvat na setkání, v jehož průběhu budete seznámeni s aktivitami VÚP směrujícími k podpoře rozvíjení a hodnocení klíčových kompetencí ve výuce. Jedná se o jednorázové prezenční setkání o rozsahu 3 hodin. Budou vám představeny ukázky, jak rozvíjet a hodnotit klíčové kompetence ve výuce vybraných vzdělávacích oborů.



Semináře se uskuteční:

V pondělí 22. 11. 2010 od 12:30 do 15:30 hod na ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov, Otovice, Děpoltovická 71.

Ve středu 24. 11. 2010 od 13:00 do 16:00 hod na ZŠ MÁJ II, Chlajna 23, České Budějovice.

V úterý 30. 11. 2010 od 13:30 do 16:30 hod na ZŠ a MŠ Ostrava – Zábřeh, Kosmonautů 15.

Přihlásit se můžete již nyní ZDE.

Zároveň se stále můžete příhlásit do e-learningového kurzu Rozvoj a hodnocení klíčových kompetencí žáků.

Přihlásit se můžete u asistentky projektu Evy Renzové renzova@vuppraha.cz do konce října 2010.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
20. října 2010 v 7:30  

Zbytečné, pitomé, hloupé. Neumí to ani VÚP samotný, chce to učit učitele...
Proč nám nedáte pokoj a nezačnete dělat svou práci? Proč třeba nenaučíte učitele to, co učí? Třeba už na vysoké? Proč nás pořád otravujete?

Anonymní řekl(a)...
21. října 2010 v 8:28  

Anonymnímu z 20. října 2010, 7:30
A Vás někdo nutí, abyste se semináře účastnil? Vždyť tam chodit nemusíte, vyberte si jinou vzdělávací akci. Nebo také klidně seďte doma a studujte si sám, pokud Vám lépe vyhovuje sebevzdělávání. Já naopak lituji toho, že žádný z avizovaných seminářů není v rozumné vzdálendosti od mého jihomoravského bydliště.
Zdraví
Ivana Trčková

Anonymní řekl(a)...
21. října 2010 v 12:12  

Plně mi první příspěvek mluví z duše.Školení inovativců jsou většinou k smíchu až k pláči(viz. rozvoj komunikace -hra na radar -děs).ŠVP je k ničemu , je tak maximálně k matení rodičů(místo , aby dali dítě do nejbližší školy, kde by mělo v místě bydliště kamarády.....)

Luděk Blaha řekl(a)...
21. října 2010 v 13:49  

A Vás někdo nutí, abyste se semináře účastnil?

1. Bývaly doby, paní Trčková, kdy i ano.
2. To, že tam člověk radši být neměl, zjistí zpravidla, paní Trčková, až když tam už je.
3. Tyto akce nejsou, paní Trčková, zdarma.
4. Různá osvícená hračičkování jsou, paní Trčková, v době téměř jistých státních maturit a dalších plošných testování téměř sebevražedná.
5. A to je, paní Trčková, snad úplně nejhorší, že se vždycky najde někdo, kdo po nás bude reformátorštinu všelijakou striktně vyžadovat.

Anonymní řekl(a)...
21. října 2010 v 15:46  

Přidávám se k příspěvkům č. 1 a č. 3.
A paní Trčkovou zdravím a i jí to co říká věřím a vzkazuji, že do Ostravy je to dvě hodiny vlakem a vlak tam jede každou hodinu. Za trochou měkkých kompetencí šel bych světa kraj…

Měkké kompetence jsou dnes již jen velký obchod o ničem, podobně jako byznys s životem věčným, který nikdo nikdy sice nezažil, ale také si na neposkytnutí slíbeného nestěžoval. Úžasně na nich vydělávají agentury mocně dojící OP VK a krajské granty, radost pohledět!

Za mého mlada ve mně moji učitelé vypěstovali měkké kompetence velmi úspěšně tím, že tvrdě a náročně požadovali kompetence odborné. Nemudrovali planě třeba o rozvoji schopností k učení, k řešení problémů či komunikaci, ale donutili mě se učit a řešit problémy a komunikovat, a to u tabule, na papíře i v praxi. Tak.

Petr S.

Anonymní řekl(a)...
24. října 2010 v 21:37  

Luděk Bláha :
4. Různá osvícená hračičkování jsou, paní Trčková, v době téměř jistých státních maturit a dalších plošných testování téměř sebevražedná.

S tímto naprosto souhlasím, protože si dozajista tvůrci hračičkováni neuvědomili povolební změnu. Ta vyslala jasný signál: "přátelé,kolegové od nynějška se začíná učit, jen učit a zase učit." Ten, kdo brnká v hodině matematiky na kytaru bude muset tuto inovativní metodu, plnou kompetencí, vyjádřit ve srovnávacích testech v páté a deváté třídě a u státních maturit. Hračičkování byla cesta nedobrá a docela slušně rozvezla české školství. Ignorant

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.