21. 10.: Moravskoslezský matematický šampionát

neděle 17. října 2010 ·

21. října 2010 proběhne již osmý ročník mezinárodní matematické soutěže s názvem Moravskoslezský matematický šampionát 2010. Soutěž pořádá Wichterlovo gymnázium, Ostrava-Poruba a pravidelně se jí účastní téměř 300 soutěžících z České republiky, Polska a Slovenska.


Soutěž je pořádána ve dvou kategoriích – kategorie ZŠ 9 pro žáky devátých tříd základních škol a kategorie SŠ 3 pro žáky třetích ročníků středních škol. V kategorii ZŠ 9 žáci řeší celkem 5 příkladů. V kategorii SŠ 3 pak příklady 4, z toho jeden je zadán v anglickém jazyce.

Na rozdíl od jiných matematických soutěží je Moravskoslezský matematický šampionát vyhodnocen ještě tentýž den a v každé kategorii je vyhlášeno 5 nejlepších řešitelů, kteří získají hodnotné ceny. Každý účastník soutěže si odnese sborník řešených příkladů a má tak možnost okamžitě srovnat své řešení se správným. Součástí soutěže je i diskuse řešení příkladů s jejich autory.

Pro soutěžící je pak během dne přichystán zajímavý program, který zajišťují čestní hosté, popřípadě partneři naší soutěže. Letošní ročník tak bude již tradičně hostit vysokoškolské pedagogy z Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity s popularizačními přednáškami z oblasti matematiky. Čestným hostem letošního ročníku bude ing. arch. Aleš Student, známý mimo jiné z pořadu ČT „Bydlení je hra“.

Soutěž během své osmileté existence přivítala nemálo významnách hostů, jmenujme např. prof. Helenu Illnerovou, DrSc., Dr. Jiřího Grygara, CSc., prof. Ing. Václava Roubíčka, Csc. či prof. RNDr. Václava Pačese, DrSc.. Soutěžící přijde povzbudit také prof. Ing. Kamil Wichterle, DrSc.

Soutěž má své vlastní internetové stránky – www.sampionat.cz, kde lze nalést sborníky příkladů starších ročníků, fotografie ze soutěže a aktuální informace pro nadcházející ročník.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.