ITveSkole.cz pomáhá základním školám po povodních

sobota 18. září 2010 ·

Základní škola a mateřská škola Višňová získala jako dar konsorcia ITveSkole.cz kvalitní moderní vybavení počítačové učebny s interaktivní tabulí a nejnovějším software. Předání učebny se uskutečnilo v pátek 17. září za přítomnosti Mgr. Josefa Dobeše, ministra školství, mládeže a tělovýchovy.

Aktivity konsorcia ITveSkole.cz jsou od počátku spjaty s Libereckým krajem. Na jaře 2010 ITveSkole.cz v Liberci odstartovalo šňůru seminářů věnovaných projektu EU peníze školám pro ředitele základních škol, která proběhla ve 36 městech po celé České Republice. Generálním partnerem ITveSkole.cz pro vzdělávání je Centrum vzdělanosti Libereckého kraje.

„Jsem rád, že se firmy zapojily do pomoci po povodních.“, uvedl Mgr. Josef Dobeš, ministr školství. „Je příjemné, že vidím místo zničené nově vybavenou učebnu. Děkuji za rychlou pomoc, kdo rychle dává, dává dvakrát“, dodal.

„Uvítali jsme pomoc konsorcia ItveSkole.cz na Frýdlantsku a v naší škole“, uvedl Ing. Bc. Luboš Šlechta, ředitel školy ve Višňové.

„Záplavy v tomto regionu jsme sledovali s velkým politováním a cítili jsme potřebu přispět k obnově škol.“, říká Ing. Luděk Heinz, manažer ITveSkole.cz, „Po povodních nás kontaktoval ICT správce základní školy ve Višňové. Po seznámení se se situací ve škole jsme zajistili kvalitní moderní vybavení PC učebny, včetně interaktivní tabule a nejnovějšího software. Jsme si dobře vědomi, že pro školy je důležité s dodávkou zajistit montáž na klíč i proškolení obsluhy.“

K tomu RNDr. Robert Gamba, ředitel Centra vzdělanosti Libereckého kraje, dodává: „Proto součástí dodávky bude realizace i školení pedagogických pracovníků zaměřené na efektivní zapojení techniky do výuky i tvorby inovativních výukových materiálů."

Základní škola a mateřská škola Višňová si ze široké nabídky ITveSkole.cz vybrala BenQ komplet pro interaktivní výuku s PC a projektorem, dále moderní komplet Hewlett-Packard Multiseat se 8+1 pracovšti pro žáky a učitele s devíti LCD HP. Součástí dodávky je i deset licencí nejnovějšího kancelářského balíku Microsoft Office 2010 a školení pro 10 pedagogů, které je akreditované MŠMT pro Další vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP). Celková hodnota dodávky je 184 892 Kč.





Další aktivity konsorcia:

Pro další školy postižené povodněmi na Liberecku uspořádalo konsorcium ITveSkole.cz 9. září 2010 v Novém Městě pod Smrkem další specializovaný seminář věnovaný možnosti využití prostředků z projektu EU peníze školám k obnově vybavení základních škol i metodice tvorby výstupů z projektu.

Projekt ITveSkole.cz přináší základním školám komplexní řešení projektu EU peníze školám. Řešení obsahuje pomoc ve všech fázích projektu: tedy s administrativou, vzděláváním pedagogů a vybavením škol. Školám ItveSkole.cz zajišťuje kompletní bezplatnou smluvně garantovanou pomoc s metodikou a evidencí výstupů, publicitou, problematikou autorských práv nebo licencí i archivací digitálních výukových materiálů do roku 2025.

Nabídky komplexní pomoci ITveskole.cz již využilo na 300 základních škol z celé České republiky.

Projekt EU peníze školám

Cílem projektu řízeného MŠMT je zjednodušit základním školám získávání evropských dotací z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). Řešení spočívá ve využívání tzv. šablon klíčových aktivit. Pomocí těchto šablon si školy podle svých potřeb sestaví projektovou žádost, na jejímž základě získají dotaci z ESF.

Podrobnosti naleznete na http://www.eupenizeskolam.cz/.

ITveSkole.cz

Konsorcium ITveSkole.cz nabízí školám komplexní dodávky v rámci projektu EU peníze školám:
  • bezplatnou podporu ve všech fázích projektu,
  • metodickou podporu při tvorbě výstupů,
  • zajištění evidence výstupů,
  • zajištění archivace výstupů do roku 2025,
  • zajištění kvalitního ICT vybavení z části získaných prostředků,
  • zajištění akreditovaného Dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků.

Podrobnosti naleznete na http://www.itveskole.cz.

Centrum vzdělanosti Libereckého kraje

Je generálním dodavatel dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v projektu. Díky jeho aktivitě je výše popsaná bezplatná pomoc základním školám akreditována ve formě semináře Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Kromě bezplatného poradenského servisu zřídilo CVLK speciální internetové stránky na adrese http://www.projektyzakladkam.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.