CERMAT: Možnost dodatečného přihlášení k Maturitní generálce

úterý 24. srpna 2010 ·

 Možnost vyzkoušet si novou podobu maturity mají v rámci podzimní maturitní generálky všichni žáci a učitelé. Ministr školství Josef Dobeš potvrdil možnost účastnit se MAG´10 také těm školám, které se k projektu nepřihlásily v řádném termínu. Podrobné informace týkající se MAG´10 jsou k dispozici v záložce Maturitní generálka.


K maturitní generálce se letos v červnu přihlásilo přes 90 % středních škol z celé České republiky. Možnost dodatečného přihlášení k projektu MAG´10 se tak týká pouze 113 z celkového počtu 1278 škol. Všech 113 škol bylo o této možnosti informováno emailem s přiloženou přihláškou, kterou v případě zájmu zašlou vyplněnou CERMATu.

„Prodloužit tuto možnost jsem se rozhodl na základě rozhovorů se samotnými řediteli škol, které se dosud k maturitní generálce nepřipojily. Řada z nich cítila dlouho obavy, že nová maturita bude odložena nebo úplně zrušena. Proto se původně rozhodli projekt ignorovat. Jasné rozhodnutí vlády však u mnoha ředitelů pochybnosti rozptýlilo. Jsem přesvědčen, že i žáci těchto škol by měli dostat šanci nový způsob maturity vyzkoušet,“ uvedl ministr školství Josef Dobeš.

Vyzkoušet si maturitu nanečisto je pro žáky nadcházejícího 4. ročníku velkou výhodou, která se v dalších letech už samozřejmě nebude opakovat. Je proto v zájmu každého žáka, aby dokázal co nejlépe odhadnout svoje schopnosti a připravenost pro výběr základní nebo vyšší úrovně i pro výběr volitelného předmětu. Přesně to by mu měla umožnit maturitní generálka.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2010 v 21:32  

Já bych ponechala těm ředitelům 113škol prostor pro dostatečnou obhajobu svého hloupého postoje. Nechť dotáhnou své "hrdinství" do konce a vysvětlují potom rodičům studentů, z jakých nízkých a omezených důvodů se rozhodli vystavit své studenty riziku nevyzkoušet si nový systém. Při svém rozhledu důlního koně jsou to mimořádní manažeři a jejich jmenný seznam by měl být dostupný dříve, než sami zahltí úřadovny úřadu práce.

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2010 v 9:15  

Podle lehce fanatického tónu i slovníku mi připomínáte jistou dámu, která sem dříve přispívala pod jménem S.C. V každém případě : moc prostoru na obhajobu jste těm chudákům tedy nenechala. Možná nejsou jejich důvody tak nízké - některé školy totiž nemají potřebný počet personálu,některým chybí potřebné technické vybavení, některým dokonce chybí i potřebný počet zkušebních místností /rada Cermatu: pronajmout si další/. To všechno už budou muset řešit na jaře, zatím možná stále doufají...

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2010 v 13:04  

možná by bylo lepší začít něco dělat (na těch školách) než se věnovat vámi citovanému doufání.
Tahle generace současných učitelů má nadoufáno do roku 2035...

Anonymní řekl(a)...
26. srpna 2010 v 9:11  

Učastnili jsme se zatím všeho: Maturit nanečisto, Sondy maturant, Help atd. a užitek z toho nebyl žádný, pouze to komplikovali provoz školy a omezovalo normální výuku. Tak jdeme letos zase do MAG... Problém je právě v tom, " na těch školách" by právě raději "něco dělali" než stále testovali 14 let připravované maturity...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.