Letos byl poprvé udělen titul EKO-Ámos

středa 31. března 2010 ·

Titulem EKO-Ámos se může pyšnit Bronislava Pechánková ze Šternberku na Olomoucku. Letos se tato kategorie, v rámci udílení cen o nejoblíbenějšího kantora Zlatý Ámos, vyhlašovala poprvé.


Odborná porota, složená ze zástupců Zlatého partnera EKO-KOM a.s., která tuto kategorii vyhlašuje, hodnotila především motivování dětí ke třídění odpadů a také účast kantora a jeho žáků na aktivitách spojených právě s touto problematikou.

Svůj titul EKO-Ámose získala oceněná učitelka Bronislava Pechánková zaslouženě. Žáky na ZŠ náměstí Svobody ve Šternberku učí nejen jak správně třídit odpady ale také, jakým způsobem se dají vytříděné odpady opětovně využít. Pro své žáky už také uspořádala módní přehlídku šatů vyrobených z materiálů, které se dají recyklovat.

Odborná porota vybírala ze sedmi nominovaných učitelek a hlavní cenu Zlatého Ámose včetně titulu Ámos sympaťák si nakonec odnesla paní Martina Čiklová ze ZŠ a MŠ v Moravské Ostravě. Putovní koruna a žezlo tak zůstává v Moravskoslezském kraji. Předseda poroty Jan Cimický doplňuje: „Letos to bylo hodně těžké rozhodování, výkony byly mnohem vyrovnanější než loni.“ Dále dětská porota přidělila titul Dětský Ámos 2010 paní učitelce Miluši Šafářové, přítomní novináři jako svou Média Ámosku vybrali Romanu Vlkovou.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.