20. 4.: mezinárodní pracovní seminář Skryté hodnoty v kultuře školy

pátek 19. března 2010 ·

Tento seminář pořádá iniciativa Člověk-škola-hodnoty, která myšlenkově navazuje na rakouskou iniciativu Lebens-werte-schule. Cílem iniciativy je otevřít veřejnou diskusi o náboženské dimenzi v kultuře školy a zasadit se o to, aby se začalo v rámci všeobecného vzdělávání počítat s religiozitou v nejširším slova smyslu, protože patří k obecné kvalitě života každého člověka.


Na programu je kromě příspěvků rakouských hostů a panelové diskuse především práce ve skupinách, ze které vyplynou další konkrétní kroky na podporu myšlenek této iniciativy v prostoru českého vzdělávání. Zájemci se mohou přihlásit do 6. dubna 2010 na Katedře sociální pedagogiky Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity u Kateřiny Štěpařové (ksteparova@ped.muni.cz) nebo Lenky Gulové, Ph. D. (gulova@ped.muni.cz). Další informace si můžete přečíst na www.univie.ac.at/lebenswerteschule nebo na www.kpc-ostrava.archa.info.



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.