Úspěch žáků u přijímacích zkoušek je vizitkou školy

pátek 5. března 2010 ·

Podpora přípravy na přijímací zkoušky (PPPZ) škole napoví, jak jsou žáci připraveni na přijímací zkoušky.

Příprava na přijímací zkoušky není vzdělávacím cílem základní  školy. Přesto je pomoc při přípravě pro řadu z nich zdrojem dobrého jména. Projekt PPPZ nabízí srovnání znalostí žáků 8. a 9. tříd a jejich připravenosti na přijímací zkoušky, a to ve dvou základních modulech. Modul A testuje žáky 8. tříd z matematiky, českého jazyka a obecných studijních předpokladů. Testování proběhne na školách od 17. do 28. května 2010 a poskytne pedagogům souhrnnou a analytickou zprávu s přehledem o znalostech žáků školy včetně srovnání se všemi účastníky testování. Žáci mají možnost zjistit, jak by se jim dařilo u přijímacích zkoušek a obdrží brožuru s detailními informacemi – rozbor výsledků a jednotlivých témat testu, doporučení k další přípravě a informace o šancích, jaké by žák na jednotlivých typech škol měl.

Na Modul A volně navazuje Modul B nabízející on-line testování z matematiky a českého jazyka určené pro žáky 9. tříd. Navazující testování bude k dispozici od začátku září 2010 do konce srpna 2011 a lze jej využít k průběžné přípravě na přijímací zkoušky. Modul obsahuje 40 testů z matematiky a 40 testů z českého jazyka a ukázky z testů použitých v přijímacím řízení na střední školy.

U Modulu A i B se doporučuje spolupráce s rodiči. Od března je možné objednat si informační letáky k Modulu A a předat je rodičům, kteří na jejich základě rozhodnou o účasti svého dítěte v testování. Dle zjištěného zájmu je možné objednávat testování na internetových stránkách www.scio.cz/objednavkyPPPZ. Škola se může sama rozhodnout, zda testování žákům zaplatí a využije ho při výuce, nebo nechá úhradu zcela na rodičích.

DŮLEŽITÁ  DATA

Modul A (pro žáky 8. tříd):
  • Informační letáky jsou k dispozici od ledna 2010
  • Uzávěrka objednávání letáků: 31. 3. 2010
  • Uzávěrka objednávek testování: 30. 4. 2010
  • Termín testování: 17.-28. 5. 2010 při zadávání odpovědí žáků elektronicky, 17.-20. 5. 2010 v případě zasílání záznamových archů k vyhodnocení zpět do Scio
  • Zpracované výsledky: před koncem školního roku 2009/2010
  • CENA: 100 Kč za jednoho žáka včetně zpracování brožur a závěrečných zpráv
Modul B (pro žáky 9. tříd):
  • Informační letáky k dispozici od začátku září 2010 do vyčerpání zásob
  • Možnost využití: nejdéle od září 2010 do srpna 2011
  • CENA: 230 Kč za jednoho žáka (80 on-line testů)
Na stránkách www.scio.cz/pppz můžete objednávat letáky, testování a získat další informace k jednotlivým Modulům. Máte dotaz? Pište na pppz@scio.cz.
  

1 komentářů:

ignorant řekl(a)...
1. března 2010 v 20:07  

Bejvávalo, ale to již dávno neplatí. V Olomouckém kraji přebývá okolo 1500 míst ( tedy zavřít by se mělo přibližně 5 až 6 středních škol ). Tedy - přijímačky jen na některých gymnáziích. Na gymnázium nikdo nejde, tudíž nemáme potřebu se s nikým srovnávat. V malém městečku na střední Moravě je za rok narozených + - 80 dětí. Na to máme jedno osmileté gymnázium, 2 základní veřejné ZŠ, 1 speciální ZŠ, jednu soukromou ZŠ. Gymnázium bere žáky jedničkáře, dvojkaře, trojkaře. Kdože to má potom dělat přijímačky na 4 leté gymnázium ? Tuto myšlenku v příspěvku bych tedy omezil pouze a jedině na město Olomouc a částečně Přerov. Řekl bych " ne všichni žáci nosí v batohu na zádech maršálskou hůl"

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.