Doporučení MŠMT k výuce dějin 20. století

pátek 2. října 2009 ·

Doporučení reaguje na současný nárůst extremistických a nedemokratických politických tendencí a zároveň reaguje na aktuální a naléhavé požadavky současnosti, charakterizované důrazem na vzdělávání žáků v problematice moderních a zejména nejnovějších dějin.
Doporučení Doporučení (248kB DOC)
Doporučení Doporučení (304kB PDF)


3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. října 2009 v 10:22  

Doporučení má obrovský význam především pro budoucnost, neboť odložení voleb a státních maturit o rok je ukázkovým příkladem extremistických a nedemokratických politických tendencí.

Anonymní řekl(a)...
2. října 2009 v 10:24  

Aktuálním a naléhavým požadavkem současnosti, charakterizované důrazem na vzdělávání žáků v problematice zejména nejnovějších dějin, je odpověď na otázku, kdy budou volby a státní maturity.

Anonymní řekl(a)...
2. října 2009 v 21:36  

ideální je i okomentovat průšvihy velké privatizace a jedince jako Krejčíř, Mrázek, Kožený, ... mám obavy, že jde o desetitisíce jmen a vysvětlujte žákovi něco o extremismu, když v bytě nad ním bývají nepřizpůsobiví, kteří jeho rodinu již několikráte okradli a zloději jsou od výslechu doma dříve než vy, vysvětlujte něco o zločinnosti bolševického totalitního režimu, který byl tak "hrozný", že za tyto zločiny nebyl nikdo odsouzen ( omlouvám se, teda jedna bolševická soudkyně ve věku téměř 90 let). Co si má ten obyčejný žák a učitel myslet o tom, že zločinná organizace KSČM tady i nadále klidně vegetuje a že "demokratické politické strany jsou prolezlé exkomunisty ? Závěrem - co má proboha ten chudák učitel výchovy k občanství, dějepisu napravovat, když celá "demokratická" společnost tyto problémy nějak ignoruje. Takovému učiteli přeci nebude žádný žák a student věřit - je to takové plácnutí do vody a uzavřený kruh ( "Český rybníček" ). Ryba smrdí od hlavy, je tedy třeba začít od shora a pěkně to pročistit ! Učitel opravdu nemá šanci !!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.