ČT24: Počítače na školách jsou zastaralé, učitelé je téměř nepoužívají

středa 16. září 2009 ·

Počítače využívá při výuce jen asi 20 procent učitelů. Technika na základních školách je navíc velmi zastaralá, ve 44 procentech škol mají počítače starší pěti let. Vyplývá to z dnes zveřejněné zprávy České školní inspekce (ČŠI). Školy však nemají na nové počítače peníze. Dotace z rozpočtu na toto vybavení totiž za poslední tři roky klesly o celých 80 procent.



Článek naleznete na webu České televize.


Poznámka redakce: Zprávu ČŠI jsme měli přislíbenou již před prázdninami, ale dosud jsme ji nedostali. Doufejme, že ji ve čtvrtek získáme a budeme ji obratem publikovat.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. září 2009 v 8:45  

A ono ve školství není něco příšerně zastaralé, pomůcky učebnice, učitelé, zřizovatele, MŠMT?
i ta ČSI mi příjde jako z předminulého století :-)

Ve školství je hromada keců a žadny prachy.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.