Computer Press získal schvalovací doložku na další ze svých knižních titulů

pátek 11. září 2009 ·

Computer Press, a.s., získal od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro svou knihu „Učebnice současné italštiny, 1.díl“, známé autorské trojice ve složení Vlastimila Pospíšilová, Miroslava Ferrarová, Eva Ferrarová, schvalovací doložku ve znění:
„Schválilo MŠMT č.j. 6601/09-23 dne 21.8. 2009 k zařazení do seznamu učebnic pro střední vzdělávání jako součást ucelené řady učebnic pro předmět italský jazyk s dobou platnosti šest let.“
Učebnice současné italštiny, 1. díl, je určena všem zájemcům o získání základů italského jazyka. Po jejím zvládnutí lze dosáhnout úrovně B1 Evropského referenčního rámce. Cílem učebnice je naučit studenty číst a porozumět italskému textu, komunikovat s rodilými mluvčími písemnou i ústní formou, seznámit je s některými italskými zvyklostmi.

Každá lekce obsahuje:

  • úvodní dialogy nebo souvislý text
  • slovníček – výrazy a fráze spojené s vybranými konverzačními okruhy
  • gramatický výklad
  • cvičení
  • informace o reáliích současné Itálie
Na konec knihy jsme zařadili:
  • přehled nejčastěji užívaných předložek a předložkových výrazů
  • přehled nepravidelných sloves
  • klíč ke cvičením
  • souhrnný italsko-český a česko-italský slovník
Nedílnou součástí učebnice je audionahrávka namluvená rodilými mluvčími z různých italských regionů, najdete zde řadu živých dialogů. Nahrávka napomůže utvrzení slovní zásoby, procvičení výslovnosti a schopnosti lépe porozumět mluvenému projevu.
Kniha vyšla se dvěma variantami nahrávky – 3 audio Cd nebo 1 mp3.

Učebnice současné italštiny, 1.díl tak rozšířila skupinu učebnic knižního vydavatelství Computer Press, a. s., jimž byla doložka udělena.
Dalšími tituly jsou opět jazykové učebnice, a to „Učebnice současné španělštiny, 1.díl“ a „Učebnice současné španělštiny, 2.díl“.
V současné době je v řízení na MŠMT udělení doložek dalším knižním titulům Computer Press.

Veškeré další informace o těchto učebnicích naleznete na knižním e-shopu http://knihy.cpress.cz/.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.