"Protest proti státním maturitám - až nás bude 10 000 vyjdeme do ulic Prahy" - už je jich více než 34 000

čtvrtek 4. června 2009 ·

ČTK informovala o tom, že přes 34 000 mladých lidí chce tento měsíc v Praze protestovat proti státní maturitě. Na sociální síti Facebook má skupina Nechceme státní maturitu! téměř 52 tisíc členů, jí iniciovanou petici za odklad státních maturit pak podepsalo do čtvrtečního rána přes 15 tisíc lidí.

Iniciátoři ve skupině Protest proti státním maturitám - až nás bude 10 000 vyjdeme do ulic Prahy píší:

Petice bude předložena v týdnu od 8.do 14. června, takže pokud i tak budou chtít poslanci státní maturity, tak pojedeme protestovat do Prahy na 90% 17. nebo 19. června!!!Ale není to jistý!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) Ovšem pokud se pojede, tak žádná vajíčka atd., protože jestli chceme něco pro naše dobro, tak se musíme chovat jako rozumní studenti a ne jako stádo zvířat :-)

ČTK k tomu dodává:

Nová ministryně školství Miroslava Kopicová při svém nástupu do funkce vyjádřila jisté obavy ohledně připravenosti jednotných zkoušek. Nechala si proto udělat analýzu, která prý ukázala, že organizace zkoušek je dobře zajištěná a vše jde podle harmonogramu.

Proti státním maturitám protestovaly již před dvěma lety tisíce studentů, dosáhli toho, že start nových zkoušek byl přesunut na rok 2010. V prvním roce by se státních maturit mělo zúčastnit přibližně 95.000 studentů z asi 1300 škol.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
8. června 2009 v 15:10  

Vážení studenti! Střední školství se stalo naprostou fraškou. Do škol jsou kvůli dotacím na studenta příjímáni jedinci, kteří nemají na maturitní vzdělání schopnosti a přesto jej dokončí i s onou maturitou.
Maturita zaručující určitou úroveň je tedy jedním z kroků, jak tento děsivý stav začít napravovat.
Národ sestávající z pologramotných nezaměstnaných maturantů čeká mizerná budoucnost.

Anonymní řekl(a)...
9. června 2009 v 18:12  

Státní maturity nepodporuji a považuji celý projekt za jeden velký nesmysl, který pouze stojí nemalé peníze! Jediné, z čeho by mohla tak být státní maturita, je český a cizí jazyk. I tohle je velmi diskutabilní, takže nevím, proč se někdo snaží o zavedení něčeho, co je zbytečné?

Anonymní řekl(a)...
9. června 2009 v 20:13  

a nebylo by lepsi zavest prisnejsi prijimaci rizeni aby se horsi studenti nedostaly na jakoukoliv skolu?

poste.restante řekl(a)...
9. června 2009 v 22:22  

Myslím, že netušíte v jaké situaci se střední školy nacházejí.
Zpřísnění přijímacích zkoušek znamená, že škola nebude mít žáky, tedy nebude mít peníze.
Chyba je v systému financování.

Anonymní řekl(a)...
10. června 2009 v 15:01  

malo studentu je proto,protoze jsou slabe rocniky.sam chodim na stredni skolu takze vim jak to tam vypada a jaci ,,lemplove" jsou prijati.ale s tim financovanim souhlasim.

Anonymní řekl(a)...
11. června 2009 v 14:31  

Myslím si, že státní maturita je docela lehká a na to jak je tato zkouška složitá, tak i dobře vymyšlená. Kdyby se to mělo odkládat, tak se vžijte do pozice příštích maturantů. Teď je všichni připravují na státní maturity a dokonce i učebnice už mají speciálně na státní maturity. A 10 měsíců před maturitou jim někdo řekne že ne, že takhle se maturovat nebude? Ve státní si člověk může zvoli i 3 předměty a z jednoho maturovat dvakrát. A podle staré musí ze 4 předmětů. Jak se má student naučit za 10 měsíců další předmět?....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.