Druhé kolo diskuse o standardu kvality profese učitele zahájeno

pátek 5. června 2009 ·

MŠMT zahájilo 2. kolo dikuse o standardu. Proběhne v období od 1. června do 15. července 2009.

K diskusi jsou srdečně zváni všichni učitelé i široká veřejnost. Diskusní otázky vycházejí z podrobné obsahové analýzy příspěvků z 1. kola.

Diskuse probíhá na http://standarducitele.rvp.cz/.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. června 2009 v 23:07  

Pokud platí, co je tam napsáno, totiž že nebude uveden v platnost bez vytvoření nezbytných finančních předpokladů, pak je všechno kolem zcela zbytečnou debatou a vynakládání peněz na Standard je plýtvání. Tenhle stát peníze do škol nikdy nedá.

Anonymní řekl(a)...
7. června 2009 v 21:45  

No a v tom to právě je, zabít spoustu drahocenného času tlacháním o standardech, aniž by se řešila vážnost situace ve školství vzhledem k nedostatku financí. Těch pár tisíc zoufalců učitelů místo vyjednávání o mzdách na úrovni ostatních VŠ vzdělaných profesí se bude zabývat bičem na sebe sama, přičemž vyhodnotit přínos toho kterého učitele na toho kterého žáka může pouze daný žák nejlépe po dostatečně dlouhém čase (takže na srazu po 10 letech po škole). Nebo ne?

Nějak se nám vytrácí elementární pohled na věc - mraky předpisů a pouček a nařízení a standardů atd. nám zastírají zrak a stále víc komplikují život.

Jenže jsou to jen prázdné teorie, které nastupující krizi ve školách nevyřeší! Mrkněte na ekonomické vědy, jak si (ne)dokázaly poradit s hospodářskou krizí a recesí dneška...

Anonymní řekl(a)...
11. června 2009 v 10:07  

Souhlasím s výše uvedeným - čím rychleji se zastaví práce zúčastněných a tento projekt skončí, tím lépe.
To, co se tady tvoří, má dobrý ředitel dávno uděláno (i když možná ne v písemné podobě, zato PŘIZPŮSOBENÉ na konkrétní situaci). A troubovi to nepomůže - ten bude otrocky odškrtávat splnil/nesplnil a výsledek...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.