Konference Počítač ve škole zahájena: úvod patřil MŠMT a koncepci podpory ICT

úterý 7. dubna 2009 ·

Letošní šestý ročník konference Počítač ve škole 2009 je tradičně nabit přednáškami, prezentacemi a workshopy. Průběžně budeme naše čtenáře informovat o nejzajímavějších vystoupeních.

MŠMT se prezentovalo prvními informacemi k diskusi z práce expertního týmu pro oblast ICT pod vedením Milana Hausnera. Pan náměstek Jindřich Kitzberger bohužel nemohl na konferenci přijet kvůli poradě vedení MŠMT.

Milan Hausner s Bořivojem Brdičkou ve svých prezentacích stručně shrnuli východiska práce týmu a prvotní návrhy řešení, detailně se k jednotlivým bodům v krátké době vrátíme. Dále vystoupili Ondřej Neumajer (VÚP v Praze) a Kamil Melichárek (ČŠI).





Monitoringu stavu by měla být v procesu věnována značná pozornost, inspiraci tým hledal například i v Irsku. K dispozici k diskusi je nyní i návrh „Profil Škola21“: difuzní model pro integraci (100kB PDF) moderních technologií. K problematice se vrátíme samostatným článkem po skončení konference v příštím týdnu.

Po úvodním panelu vystoupil Ondřej Neumajer s prezentací Jak dál s ICT ve všeobecném vzdělávání, ve středu ráno na tuto přednášku naváže diskuze Co změnit v ICT ve všeobecném vzdělávání

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.