Učitelé v Ústeckém kraji budou sdílet přípravy na vyučování

pátek 13. února 2009 ·

Podkrušnohorské gymnázium Most s partnery zahájilo realizaci projektu, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem. Projekt pedagogům v Ústeckém kraji usnadní výuku témat souvisejících s ekologií a nabídne pedagogům metodické příručky zaměřené na praktickou a teoretickou stránku problematiky životního prostředí, či webové rozhraní pro sdílení příprav na vyučovací hodiny.

Do dvouletého projektu, který započal v lednu 2009, se zapojí deset středních škol z Ústeckého kraje. Vybraní pedagogové z těchto škol se budou podílet na tvorbě metodik a vytváření webu pro sdílení příprav tak, aby výsledek vyhovoval konkrétní potřebám a nárokům učitelů.

Na webovém rozhraní si od poloviny roku  2010 budou moci pedagogové najít přípravy na jednotlivé hodiny. Web nabídne především environmentální témata, která budou implementována do jednotlivých vyučovacích předmětů.

Aktivita je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Poskytovatelem dotace z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost je Ústecký kraj. Na realizaci dvouletého projektu se kromě mosteckého gymnázia podílejí ForAgria, vzdělávací středisko lesnictví a zemědělství, o.p.s., Kuprospěchu, o.s., OS Vesuv a Střední škola energetická a stavební, Chomutov.

„Výstupy projektu směřují k tomu, aby pedagogové ušetřili čas a práci při přípravě na vyučovací hodiny. To by se ve výsledku mělo projevit na kvalitě výuky. Navíc očekáváme, že projekt středním školám usnadní  realizaci některých částí probíhající reformy školství,“ uvedl k tomu zástupce ředitele Podkrušnohorského gymnázia Most Milan Kalců.



tisková zpráva

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.