E-learningový systém Claroline konečně také v češtině

neděle 28. května 2006 ·

S uvedením nové verze e-learningového systému Claroline verze 1.7.6, byl tento systém poprvé kompletně přeložen i do češtiny. Pro podporu české komunity uživatelů systému byl taktéž zprovozněn nový web na adrese Claroline.cz.

Claroline je Open Source software založený na PHP/MySQL. Umožňuje spolupráci učitelů nebo celých vzdělávacích institucí při vytváření s správě kurzů přes web.

Systém obsahuje kompletní sadu nástrojů pro vytváření a správu kurzů, včetně správy skupin (tříd), diskuzní fórum, úložiště dokumentů, kalendář, chat, prostředí pro spolupráci, správu uživatelských profilů a to vše v jednom kompletním balíčku.

Claroline je v současné době přeloženo do 32 jazyků a používáno stovkami institucí po celém světě. Vývoj tohoto softwaru byl původně zahájen na Univerzitě v Louvain (Belgie) a distribuován pod Open Source licencí (GPL). V současné době se na vývoji podílí komunita vývojářů z celého světa.

Bližší informace naleznete na adresách:



press

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. srpna 2013 v 17:14  

Uživatelé bohužel musí počítat s tím, že částečně nejde česká diakritika. Systém Claroline je kódován v iso 8859-2, což je dnes již zastaralé kódování. Ani nejnovější verzue 1.11.8 zatím není v utf.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.