Vyhlášen 2. ročník soutěže JunWeb

pondělí 3. října 2005 ·

Se začátkem školního roku začíná i druhý ročník soutěže JunWeb pro děti a mládež ve tvorbě internetových stránek. Stejně jako loni, jsou v soutěži dvě témata. Prvním tématem je osobní stránka s informacemi o sobě a svých zájmech. Druhé téma je oproti loňsku mírně rozšířeno. Zatím co loni to byla třídní stránka, letos to může být i stránka oddílu či kroužku a nebo party kamarádů. Zůstává ale podmínka aktivního podílu tvůrce na této stránce. Nelze sem tedy přihlásit stránku, kterou vytvoří jako dynamickou člen oddílu na základě požadavku svého vedoucího a kterou si pak aktualizuje vedoucí sám.

Soutěž JunWeb, kterou pořádá již druhým rokem Informační centrum oddílů a klubů, má oproti jiným podobným soutěžím svoji specifiku. Je totiž zaměřena i tématicky. Nestačí tedy pouze umět tvořit www stránky na profesionální úrovni na zakázku podle požadavků zadavatele, ale je zde třeba uplatnit i vlastní fantazii.

Stejně jako loni, jsou v soutěži dvě témata. Prvním tématem je osobní stránka s informacemi o sobě a svých zájmech. Druhé téma je oproti loňsku mírně rozšířeno. Zatím co loni to byla třídní stránka, letos to může být i stránka oddílu či kroužku a nebo party kamarádů. Zůstává ale podmínka aktivního podílu tvůrce na této stránce. Nelze sem tedy přihlásit stránku, kterou vytvoří jako dynamickou člen oddílu na základě požadavku svého vedoucího a kterou si pak aktualizuje vedoucí sám. Tvůrčí podíl autora na stránce je tedy podmínkou.

Další změnou proti 1. ročníku je, že je soutěž vyhlášena ve dvou kategoriích. Do mladší kategorie do 15 let se mohou přihlásit všichni, kteří jsou narozeni do 31. 1. 1991 a do starší kategorie do 18 let všichni, kteří se narodili do 31. 1. 1988.

Na stránce JunWeb najdete přihlašovací formulář, přes který se můžete přihlásit až do 31. 12. 2005. Přihlásit se lze s jednou stránkou z jedné z uvedených kategorií. Pokud však někdo věkově spadá do mladší kategorie a myslí si, že je hodně dobrý, může se současně přihlásit i do starší kategorie, avšak ne se stejnou stránkou, jako do kategorie mladší. V tomto případě se musí do druhé kategorie přihlásit nejenom s jinou stránkou, ale se stránkou z druhé tématické kategorie.

Začátkem ledna bude stránky hodnotit porota, která vybere v každé kategorii nejlepší soutěžící. Pět z nich z každé kategorie bude pozváno na finále do Prahy, které se odehraje v Internetstudiu pro děti a mládež v Praze 4.Zde se soutěžící utkají ve třech finálových kolech. V prvním budou prezentovat svoji stránku a odpovídat na případné dotazy porotců. V druhém kole proběhne soutěž z otázek z témat o Internetu, počítačích a tvorbě stránek. Zde si budou soutěžící vybírat otázky v různé bodové obtížnosti a tyto body v případě správné odpovědi získají nebo naopak v případě chybné odpovědi ztratí. V třetím kole pak budou soutěžící prezentovat sami sebe.

Výsledné hodnocení bude součtem bodů z prvního i všech tří finálových kol. Na všechny finalisty čekají hodnotné ceny, které si už teď můžete prohlédnout na stránce http://www.junweb.cz.



tisková zpráva

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.