redakce: Nová dobrodružství na Majácích

úterý 12. prosince 2000 ·

Dětský internetový projekt Majáky nyní nabízí dětem další možnosti zábavy i poučení při hraní nové adventury, která prověří i jejich znalosti.

Dětský internetový projekt Majáky nyní nabízí dětem další možnosti zábavy i poučení. Na Majících nyní najdou zcela novou hru - adventuru, v níž na ně čeká na deset ostrovů, kde je možné se nejen bavit, ale prověřovat znalosti třeba z českého jazyka nebo matematiky.

Např. ostrov Medina je plný písku a solných plání a úkolem námořníků je projít celý ostrov. Při cestě ostrovem čeká na námořníky plno překvapení a záludných otázek. Ostrov Pompeje je zvláštní tím, že se přes ostrov přelila ohromná vlna a smyla všechny barvy. Úkolem námořníků je pomoci obyvatelům vrátit ostrovu zpět jeho pestrost a barevnou různorodost. Na Korálovém ostrově se to nejzajímavější odehrává pod mořskou hladinou. Proto námořníci oblečou skafandr a potápí se do podmořské jeskyně, kde na ně čeká řada překvapení.

Hlavním průvodcem hry je postava zkušeného námořníka Cestílka. Cestílek však není jen postavou, která vysílá námořníky za dobrodružstvím - vypráví vtipy, dává námořníkům zajímavé rady a tipy, pomáhá s využitím volného času či nabízí zajímavosti a novinky ze světa Majáků. Postava Cestílka je pro děti navíc atraktivní i tím, že jí propůjčil svůj hlas Jan Čenský. "Na Majáky chodím i se svým synem velmi často a rád. Proto jsem dlouho neváhal, když mě tvůrci hry oslovili s nabídkou 'namluvit' postavu Cestílka. Práce na ozvučení hry byla zajímavá a dobře jsem se u ní i pobavil," říká Jan Čenský ke vzniku nové adventury.

Původním cílem projektu Majáky bylo zpříjemnit dlouhodobě nemocným dětem jejich pobyt v nemocnici a umožnit jim kontakt s kamarády za zdmi nemocničního zařízení. Postupně se k projektu připojovaly i zdravé děti, a tak došlo k vytvoření ojedinělého dětského komunikačního serveru.

Počet těch, kteří navštěvují Majáky, se neustále zvětšuje. Od 2. listopadu 1999 do systému vstoupilo 130.500 návštěvníků a 16.000 z nich se neustále vrací. Mezi nejzajímavější připojení ze světa patří Japonsko a USA. Objevily se i české děti žijící v Turecku, Austrálii, Německu a na Novém Zélandu. V posledních dnech se připojily další z Litvy, Finska, Ukrajiny, Singapuru, Číny, Kypru, Malajsie a Saúdské Arábie.

Zdroj: Protext

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.