Šárka Mácová: Školy mají možnost objednat pro svoje žáky bezplatnou výstavu

pondělí 17. dubna 2000 ·

Akce, kterou pořádá Klub Domino, Dětská tisková agentura a akciová společnost EKO KOM je určena především pro žáky pátých až sedmých tříd základních škol, vhodně doplňuje učivo s tématy ekologie a ochrany životního prostředí. Školy, pořadatelé akcí pro děti, organizátoři výstav a veletrhů, domy mládeže aj. mají ojedinělou možnost získat pro svoje studenty pojízdnou výstavu, která přibližuje nejpoužívanější druhy obalů, jejich výrobu, použití a možnou recyklaci. Akce, kterou pořádá Klub Domino, Dětská tisková agentura a akciová společnost EKO KOM je určena především pro žáky pátých až sedmých tříd základních škol, vhodně doplňuje učivo s tématy ekologie a ochrany životního prostředí. Prohlídka je organizována s odborným výkladem. Jak nám sdělili pořadatelé, moderátor výstavy nepoužívá zbytečně mnoho odborných a speciálních termínů, neznámé pojmy návštěvníkům vysvětlí. Nejedná se o výklad nebo přednášku, formou rozhovoru a jednoduchých otázek děti navrhují různá řešení a možnosti zpracování domovního odpadu, seznamují se se současným stavem jeho využití a recyklace. K nejzajímavějším exponátům patří průmyslové výrobky z použitých obalů. Prohlídka výstavy s průvodním slovem trvá přibližně třicet minut. Je možné během dne výklad několikrát opakovat, aby se vystřídalo co nejvíce tříd, případně domluvit v jednom místě několikadenní „šňůru“.

Informace organizátora:
S výstavou přijedeme na Vámi určené místo. Pokud bude výstava realizována na našem voze (třeba na školním hřišti, na parkovišti či jiném prostranství), je třeba zajistit parkovací plochu nejméně 3x5 metrů. V případě, že bude výstava v místnosti, požadujeme výstavní plochu velkou přibližně jako tři školní lavice vedle sebe. Ve vzdálenějších místech od Prahy doporučujeme zorganizovat několikadenní „šňůru“ po školách v jedné či sousedních obcích. V takovém případě je však nutné zajistit ubytování pro dvě osoby. Pražské školy mohou výstavu shlédnout také v prostorách Klubu Domino, ul. Na Nivách 314, Praha 4. Objednávky je možné zasílat poštou na adresu Klub Domino, 5. května 63, 140 00 Praha 4 nebo telefonicky na čísla 02/61 22 09 27 nebo 0603 42 64 22 nebo elektronickou poštou na adresu dta@cmail.cz.

Šárka Mácová

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.