Pollak Jiří W: Do projektu Dětský úsměv zapojeno více než 4500 dětí!

pondělí 21. února 2000 ·

Ve spolupráci s ČSK se pro projekt podařilo získat podporu ministerstva školství, které akci Dětský úsměv doporučilo jako preventivní program na mateřských školách. Na stránkách České školy jsme vás o akci Dětský úsměv, stomatologickém preventivním programu zaměřeném na děti v mateřských a základních školách již informovali. Mnozí z vás na článek bezprostředně reagovali a nabídli jeho autorovi a zároveň jednomu z organizátorů akce dr. Jiřímu W. Pollakovi spolupráci. Během uplynulých měsíců organizátoři Dětského úsměvu nezaháleli a projekt se začal v naší republice realizovat.
Ve spolupráci s ČSK se podařilo získat podporu ministerstva školství, které akci Dětský úsměv doporučilo jako preventivní program na mateřských školách, a ministerstva zdravotnictví, které akci podpořilo finančně. Bylo již vyškoleno přes 150 učitelek mateřských škol a do projektu zapojeno více než 4500 předškolních dětí v Praze, Plzni, Kroměříži, Liberci a Písku. První ohlasy jsou povzbuzující – vyškolené učitelky dobře pochopily rozdíl mezi výukou a praktickým nácvikem a pro realizaci akce se dokázaly nadchnout. Pro plošné rozšiřování akce Dětský úsměv však bude třeba spolupráce dalších nadšenců a obětavců, a to především z řad vás, stomatologů.

Česká stomatologická komora proto vyzývá všechny oblastní stomatologické komory, aby z řad svých členů doporučily kolegy, kteří by se do akce Dětský úsměv chtěli zapojit jako lektoři učitelek mateřských škol. Samozřejmě uvítáme také individuální přihlášky stomatologů, kteří se výzvou cítí osloveni.
Ve dnech 21. a 22. dubna 2000 je pro přihlášené stomatology připraveno školení, které povede dr. Jiří W. Pollak. Zájemci budou podrobně seznámeni s projektem Dětský úsměv, vybaveni potřebnými materiály a připraveni jako lektoři učitelek mateřských škol ve svých regionech. Přihlášky na školení stomatologů-lektorů označte heslem Dětský úsměv, uveďte vyhovující termín (21. nebo 22. 4.) a zašlete na adresu: 


ČSK
redakce LKS
I. Žáková
Ječná 3 
120 00 Praha 2 
E-mail: zakova@dent.cz

Pollak Jiří W

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.