redakce: Vznikla česko-slovenská komise pro vědeckotechnický rozvoj

sobota 2. října 1999 ·

Úkolem komise je podporovat co nejužší vztahy mezi vědci obou republik. Smíšená česko-slovenská komise pro vědeckotechnický rozvoj byla ustanovena na základě mezivládní dohody o vědeckotechnické spolupráci mezi ČR a SR podepsané v Praze v květnu 1999. Ustavující zasedání se konalo 13. září v Bratislavě. 


Komise má celkem 12 členů /po 6 z každé země/, přičemž Českou republiku zastupuje např. rektor ČVUT v Praze Petr Zuna, náměstek ministra školství Josef Průša či člen Akademické rady AV ČR Jiří Velemínský. 

Úkolem komise je podporovat co nejužší vztahy mezi vědci obou republik v oblasti vědy a techniky na základě společných vědecko-výzkumných aktivit. Dohoda umožňuje různé formy spolupráce - od společných projektů, přes výměnu výzkumných pracovníků, informací, dokumentů, pořádání společných vědeckých setkání, až po společné využívání techniky. 
 
V současné době mohou řešitelé podávat návrhy společných česko-slovenských projektů z oblasti vědy a techniky na roky 2000 - 2001, přičemž finanční požadavky řešitelů se mohou v současné době týkat pouze nákladů na mobilitu osob /pobytové a cestovní náklady/. V budoucnu se počítá i s příspěvkem na vlastní vědecko-výzkumnou činnost.

Termín pro podání návrhů na projekty je do 15. listopadu 1999, přičemž každý z řešitelů podá návrh na ministerstvo školství ve své zemi.

Informace poskytla D. Němečková, tiskový odbor MŠMT

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.