redakce: Management a ekonomika školy

sobota 2. října 1999 ·

Projekt dalšího vzdělávání pedagog. pracovníků akreditovaný MŠMT ČR.

Projekt dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků akreditovaný MŠMT ČR

Organizační garant: PaedDr. Ludvík EGER, CSc.

Účastníci vzdělávací akce absolvují přípravu zaměřenou na zkvalitnění práce managementu základní a střední školy v jejich řídící činnosti. Ekonomické minimum v oblasti personálního managementu, marketingu, účetnictví, financování a rozpočtování v příspěvkových a rozpočtových organizací a orientace v obchodním a pracovním právu doplní pedagogické vzdělání a vlastní praktické zkušenosti účastníků s cílem zkvalitnění práce managementu škol a orientace manažerů - pedagogických pracovníků v ekonomické oblasti. Jednotlivé předměty jsou orientovány na řídící praxi vedení škol včetně informací ze školských úřadů o školské politice, zásadních vyhláškách MŠMT apod. Zaměření kursu doplňuje blok ze sociální psychologie, který seznamuje účastníky s novými poznatky a předkládá návody řešení aktuálních pedagogických problémů v praxi.

Program je organizován ve čtyřech konzultačních blocích a distanční formou, jež aktivuje účastníky a zároveň jim pro jejich další práci předává základní materiály. Distanční forma obsahuje úkoly - písemné dávky z jednotlivých bloků. Jejich splnění je podmínkou zápočtu příslušného bloku. Studium je uzavřeno obhajobou písemné práce, která je oponována odborným lektorem kurzu. Program je určen pro ředitele a zástupce ředitelů na základních a středních školách, dále je doporučen pro pracovníky odborů školství na obecních úřadech, případně jiné pracovníky, kteří se podílejí na řízení školských zařízení nebo se na tuto činnost připravují. Více informací o projektu

Image školy

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.