redakce: Zlatý Ámos

čtvrtek 1. července 1999 ·

V soutěži Zlatý Ámos volí žáci základních škol a studenti škol středních nejoblíbenějšího učitele České republiky.
Nezapomněli jste přihlásit svého oblíbeného učitele do ankety Zlatý Ámos?

Anketu Zlatý Ámos, ve které žáci základních škol a studenti škol středních volí nejoblíbenějšího učitele České republiky, vyhlašuje začátkem každého školního roku občanské sdružení klub Domino - Dětská tisková agentura. Anketa je pořádána ve spolupráci s Učitelskými novinami a nakladatelstvím učebnic Fortuna, za podpory Ministerstva školství České republiky a Českého odborového svazu pracovníků školství. Finále se koná pod záštitou Hlavního města Prahy.

V praxi je tak naplňován čl. 12 Úmluvy o právech dítěte, ve kterém se mimo jiné praví: "Státy, které jsou smluvní stranou úmluvy, zabezpečují dítěti, které je schopno formulovat své vlastní názory, právo svobodně tyto názory vyjadřovat ve všech věcech, které se ho dotýkají, přičemž se názorům dítěte musí věnovat patřičná pozornost odpovídající jeho věku a úrovni."Protože se samozřejmě škola bezprostředně dětí a mládeže dotýká, mají jistě právo se ke svým učitelům svobodně vyjadřovat. Do ankety Zlatý Ámos mohou žáci všech základních a středních škol v České republice navrhovat své oblíbené pedagogy. Na základě přihlášek vybere porota (předsedou je MUDr. Jan Cimický, členy mimo jiné Rudolf Křesťan a Markéta Zinnerová) šest kandidátů na titul Zlatý Ámos.

V loňském roce se slavnostního předávání koruny pro vítěze ankety zúčastnil ministr školství Jan Sokol, místopředsedkyně poslanecké sněmovny Petra Buzková, náměstkyně primátora hl. města Prahy Darina Martinovská, předseda odborového svazu Jaroslav Rőosller a další osobnosti našeho politického a kulturního života.

Celý průběh ankety pravidelně zveřejňují celostátní i regionální noviny a časopisy, informují o ní rozhlasové i televizní stanice. Ze zkušeností minulých let se předpokládá, že anketa opět přitáhne pozornost mnoha škol i jednotlivců.

Průběh 6. ročníku ankety ve školním roce 1998/99:
Příjem přihlášek
: 1. září až 31. prosince 1998
Hodnocení poroty a výběr finalistů
: do 28. února 1999
Finále
: pátek 26. března 1999 v Karlínském spektru
Kantorský bál a korunovace vítěze: sobota 27. března 1999 v Národním domě na Vinohradech.



redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.