Chystá se největší doučovací akce. Zapojit se může až padesát tisíc žáků

čtvrtek 21. ledna 2021 ·

Loni v srpnu se do vzdělávacích dnů zapojilo 172 škol a přes 5 tisíc dětí. Letos by letní doučování mohlo být desetkrát větší. Projekt připravuje Asociace školních sportovních klubů. Start je ale v rukou Ministerstva školství. Informuje Seznam Zprávy.


„Ať je to klidně pro padesát tisíc dětí. My jsme takovou akci připravení zorganizovat. Máme na to personál, máme na to elektronickou databázi, máme k tomu vytvořený manuál. V tenhle okamžik jen napjatě čekáme,“ vysvětluje prezidentka Asociace školních sportovních klubů Svatava Ságnerová. 

Ministerstvo školství ale zatím plánovanou výzvu připravuje a zatím není jisté, kdy její konkrétní body vyhlásí. „V letošním roce považujeme za nutné významně navýšit podporu a připravit ve spolupráci se studenty pedagogických fakult, neziskovým sektorem, zřizovateli a samotnými školami komplexní model tak, aby se potřebná podpora v oblasti vzdělávacích a sportovních aktivit dostala během léta ke každému dítěti, které to bude potřebovat, a došlo tak během léta alespoň k částečnému uzavření nůžek sociálních nerovností ve vzdělávání,“ uvedla pro Seznam Zprávy mluvčí ministerstva Aneta Lednová. 

„Čekáme na výzvu od Ministerstva školství, protože jsme jim sdělili jak závěry z loňského roku, tak zároveň požadavky. Doufám, že ve výzvě to bude definováno tak, abychom mohli uspokojit poptávku ze škol. Když chystáte projekt takového rozsahu, zabere to několik měsíců. Pro nás je tak každý týden klíčový,“ dodává Ságnerová. 


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
21. ledna 2021 v 14:05  

Mám trošku obavy, že školy a učitelé si pod pojmem doučování představují něco jiného než ministerstvo a organizátoři příměstských táborů. Děti, které díky koronaviru zabředly do výukových problémů totiž návštěva planetária a zoo nezachrání.

Byla bych pro to, aby peníze na doučovací prázdninové akce dostaly přímo školy a aby je organizovaly opravdu pro žáky, kteří je nutně potřebují. Takto to zase budou jen vyhozené peníze, které nic moc ničemu nepomohou.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.