Problémy s covidem má 117 škol v Praze, zavřené jsou jen tři

sobota 12. prosince 2020 ·

Problémy kvůli výskytu nemoci covid-19 řeší aktuálně 117 škol v Praze. Zcela uzavřeny ale musely být jen tři. V dalších 41 školách musela být kvůli výskytu této nemoci uzavřena minimálně jedna třída. Vyplývá to z údajů pražské hygienické stanice. Většinou se s problémy potýkají mateřské a základní školy. Situaci s výskytem covidu-19 nyní řeší asi čtyři desítky školek a pět desítek základních škol. Nemoc se objevila také v jednom dětském domově. Informuje Seznam Zprávy. 



Další informace naleznete zde

3 komentářů:

Zdeněk Bělecký řekl(a)...
12. prosince 2020 v 9:10  

O týden dříve to bylo 60 škol, o další týden dříve 38, a ještě o týden zpět 31.

Beny řekl(a)...
13. prosince 2020 v 9:44  

To je exponenciela jak vyšitá.

BP řekl(a)...
14. prosince 2020 v 23:52  

Co panikaříte? Ředitelé škol jsou přesvědčeni o tom, že ve školách se šíří pandemie minimálně. Oni ovšem sedí většinu pracovní doby v kanceláři. My, co jsme v procesu a vidíme, že vládne mezi mládeží neposlušnost, bez roušek, v lepším případě pod nosem nebo na bradě, větrat ani náhodou, je jim zima, nemačkat se na sebe, nemíchat se. Proč? Jim přece vůbec nic není. Když se ale dozvědí, že některý z jejich spolužáků byl otestován jako pozitivní, jejich první reakce je, jestli půjdou všichni do karantény.

Já mám kolikrát pocit, že to ti mladí dělají schválně. Nechovají se zodpovědně. I když jim člověk vysvětlí, že je něco v jejich chování špatně, projevují se pouze jako sobci. Nedochází jim, že ohrožují i své nejbližší doma.

Proč začalo přibývat opět tolik nakažených, je nabíledni. Stalo se tak s otevřením všech stupňů škol. Obchody, restaurace, fitka, bazény ap. se nemohly v žádném případě ještě projevit. Od 18.11. už uběhl téměř měsíc a tu se ukazuje, kde se co roznáší.

Odtud také vede cesta do domovů seniorů, protože personál má doma též teenegery, se kterými se po směně setkávají v jedné domácnosti. Zavřít dědečky a babičky v domovech nepomůže, když lidé, kteří se o ně starají, mají neustálý kontakt s ostatním světem. Bohužel, zákaz styku seniorů s rodinou nic neřeší.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.