Plaga: Výuka na dálku nemá být jen on-line, ani jen jednou týdně

středa 4. listopadu 2020 ·

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) dnes na sociálních sítích vzkázal učitelům, že mají při vzdělávání na dálku kombinovat výuku on-line se samostatnou prací žáků nebo s projektovou činností. Podle něj není správně, když školy učí na dálku podle klasického rozvrhu z prezenční výuky, nebo když jen jednou týdně zadávají úkoly. Na problém upozornila ve své aktuální zprávě také Česká školní inspekce. Podle jejích závěrů školy nedostatečně využívají návody k výuce na dálku, které pro ně připravilo ministerstvo školství a další instituce. Informuje ČTK.



Celý text naleznete zde



1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
5. listopadu 2020 v 6:21  

V létě veškerá virová nálož byla už od 10. července, kdy byl večírek v Techtle Mechtle, tam vidíme velký nárůst v kohortě mezi 16 a 20 lety kolem 18. července. Potom se celé prázdniny držela ta virová nálož převážně mezi mladistvými.
Otevřely se školy, samozřejmě to vylítlo naprosto dramatickým způsobem, a někdy mezi 10. a 15. zářím se vláda rozhodla, že se nebudou trasovat děti do 15 let. Potom vidíme, jak ta observační křivka spadne, protože jsme se na to přestali dívat, a potom vyjedou nahoru dospělí a v dalším kroku se objeví senioři...


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/matematik-spocital-jak-nejlepe-zkrotit-pandemii-v-cesku-ptejte-se-ho-127386

Zdá se, že v Česku byl v létě dán průchod relativně volnému šíření viru. Závažnou otázkou je, proč právě v Česku bylo zřejmě usnadněno jeho šíření mezi mládeží. Právě za tohle by se podle mne měli řádně zodpovídat například ministři zdravotnictví, vnitra, školství i předseda vlády.

J.Týř




Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.