Kdy se děti vrátí do škol? Je možné, že až po Vánocích, domnívá se prezident spolku Pedagogická komora

neděle 1. listopadu 2020 ·

„Vláda by měla apelovat na rodiče, že pokud jsou doma s dítětem, které navštěvuje základní školu, aby to druhé dítě neposílali do mateřské školy, což se často děje. Polovina dětí v mateřských školách by nyní mohla být doma,“ říká v rozhovoru pro Radiožurnál prezident spolku pedagogická komora Radek Sárközi. 



Radek Sárközi (pedagogicka-komora.cz)
V rozhovoru zazní také tato otázka a odpověď: 

Vláda má jednat o plánu návratu dětí do škol. Považujete za reálné, že by se žáci všech úrovní základních a středních škol mohli do škol do Vánoc vrátit? 

Nepovažuju to za reálné. Ale třeba první ročníky základních škol nebo maturitní ročníky, učňovské praxe ano. Postupné otevírání by koncem listopadu mohlo nastat. 



Celý text a rozhovor ke stažení naleznete zde

7 komentářů:

Silvie A. řekl(a)...
1. listopadu 2020 v 9:49  

Vrátit do školy maturitní ročník a ostatní ročníky nechat doma? A kdo je bude učit? Učitelé se rozpočítají na první / druhý a ti první půjdou do školy na prezenční výuku maturantů, zatímco druzí zůstanou doma a budou školit distančně?

Takovéhle návrhy bych očekával od Ministerstva ...

MG řekl(a)...
1. listopadu 2020 v 14:01  

Co si myslī Sarközi je celkem jedno...

Anonymní řekl(a)...
1. listopadu 2020 v 14:18  

Asi rozhodnou čísla nakažených a počty úmrtí v nemocnicích. Stačí pak říci. Děti do školy půjdou tehdy, až bude počet nakažených ve stovkách. Viz. Izrael.

Silvie A. řekl(a)...
1. listopadu 2020 v 14:46  

rozhodnou čísla nakažených a počty úmrtí v nemocnicích

Nerozhodnou čísla, ale vláda, a zejména premiér. Není úplně jasné, do jaké míry se premiér bude ohlížet na ta čísla. Zatím se příliš neohlížel.

Premiér si své rozhodování usnadnil dosazením naprostého epidemiologického neználka na post ministra zdravotnictví. V mých očích to znamená, že se na nějaká čísla ohlížet nechce.

Eva Adamová řekl(a)...
1. listopadu 2020 v 15:20  

A když bude mít podporu trapáka Plagy, který se proti číslům snaží bojovat namísto toho, aby je respektoval, a to jen proto, aby se pokud možno, co nejméně odhalilo, že díky své naprosté neschopnosti nejenže nic přes prázdniny nepřipravil, ale že není schopen ani teď pružně zareagovat, tak je jasné, že nás nic dobrého nečeká.

Nejvíce mne rozčilují jeho kecy ohledně deváťáků, kteří se prý nutně musí připravit na přijímací zkoušky, a proto je musíme narvat do škol. Jako bychom skutečně ta děcka učili je kvůli přijímačkám. V situaci, kdy minimálně na 90 % středních škol berou každého, kdo se přihlásí, je to směšné. Nehledě na to, že na těch zbylých 10 % oborů se hlásí žáci, kteří se jsou schopni kvalitně připravit i online konzultacemi. A jen se podivuji, že úplně zapomněl na páťáky.

Petr Portwyn řekl(a)...
1. listopadu 2020 v 18:18  

Paní Adamová
Jako bychom skutečně ta děcka učili je kvůli přijímačkám.
Že by panu Plagovi někdo srdceryvně vylíčil, jak se celá školní výuka podřizuje přijímačkám sadisticky zosnovaným zločinným CERMATem?
Expertům se přece musí věřit na slovo! ;o)

Radek Sárközi řekl(a)...
2. listopadu 2020 v 16:17  

K přijímacím zkouškám nebo maturitám se v rozhovoru rovněž vyjadřuji.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.