NOD ACADEMY: Divadlo pomáhá s distanční výukou

úterý 27. října 2020 ·

Divadlo NoD spouští ve spolupráci s Národním pedagogickým institutem (NPI ČR) projekt NOD ACADEMY, který má obohatit distanční výuku a pomoci pedagogům v jejich nelehké situaci. Kultura a školství si tak vzájemně podávají pomocnou ruku v době, která je pro obě tyto sféry velmi těžká. 


„Ohromné množství pedagogů aktuálně řeší problémy se zajištěním kvalitní distanční výuky, na kterou byli nuceni náhle a nečekaně přejít. Divadlo NoD bylo stejně jako všechna divadla v ČR nuceno přerušit svůj provoz a běžnou činnost,“ říká Natálie Preslová, dramaturgyně celého projektu NOD ACADEMY a dodává: „Chceme proto spojit síly a z jeviště zavřeného divadla streamovat profesionálně zpracovanou distanční výuku, připravenou nejlepšími profesionály z jednotlivých oborů, která bude následně volně přístupná všem školám v České republice.“ 

Projekt vzniká ve spolupráci Národního pedagogického institutu ČR, který se na projektu podílí odborně, finančním přispěním i svou záštitou, a Divadla NoD, které poskytuje svoje prostory, technického vybavení a služby svého týmu (profesionálních techniků, režisérů, herců, dramaturgů a produkčních). Kamerovou techniku ze svých studií pro profesionální online výuku zapůjčilo pražské Gymnázium Evolution. 

Cílem projektu je výroba profesionálně zpracovaných video-materiálů pro distanční výuku druhého stupně základních škol a středních škol. 

Rozvrh NOD ACADEMY (vždy od 17:00): 

Pondělí 26. 10. - MAREK VALÁŠEK (Matematika) 

Úterý 27. 10. - MARTA LJUBKOVÁ (Český jazyk - literatura) 

Středa 28. 10. - MICHAL STEHLÍK (Dějepis) 

Čtvrtek 29. 10. - JIŘÍ PRESL (Občanská výchova) 

Pátek 30. 10. - RENÉ NEKUDA (Český jazyk - sloh) 

Následně bude záznam upraven v postprodukci a doplněn o doprovodné materiály pro studenty a pedagogy k další samostatné práci s tématem. Tyto materiály vypracují odborníci na vzdělávání z NPI ČR, který pak bude celé balíčky materiálů zdarma distribuovat všem školám v České republice pro využití v rámci distanční výuky. 


Celý text naleznete zde 
Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.