Michal Komárek: S učiteli se nikdo nebaví. Ale blikají na ně tajemné semafory

čtvrtek 8. října 2020 ·

„Zlepšil Roman Prymula komunikaci? Posuďte sami: Mnozí učitelé v podstatě do poslední chvíle nevěděli, zda budou od pondělka učit na dálku nebo ve škole. Ne, že by se nesnažili informace najít. Tápali. Původní zpráva zněla, že školy budou zavřené podle ´semaforu´. Později se však ukázalo, že možná podle nějakého jiného ´semaforu´, který ještě nikdo nikdy neviděl. Podle ´krajského semaforu´,“ komentuje Michal Komárek pro Český rozhlas Plus. 


Michal Komárek (archiv autora)
Komárek také říká:

A postupně se odhaloval skutečný rébus – jak mohou „oranžové okresy“, tedy okresy, kde by měly být školy zavřené, dohromady vytvořit „zelený kraj“, tedy kraj, kde se bude učit normálně. 

Ukázalo se, že to jde. A tak se v řadě „oranžových“ okresů zatím učí prezenčně. Ale tím zmatení pojmů zdaleka nekončí... 

Opravdu zásadní problém je pak v tom, že se s učiteli nikdo nebaví. Ptají se na logiku opatření, chtěli by jim rozumět, nemají ale data. Navrhují vlastní modely, jak by šlo vyučování ve školách zachovat alespoň částečně. Jako odpověď dostávají jen rozostřené a trochu divoké rozfázované poblikávání dvou prolínajících se semaforů. 

Pocit, který si z té světelné show mohou odnést? 

Zmatek. Trocha beznaděje. Trocha ponížení. 


Celý text a komentář ke stažení naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.