Prymulův dvoutýdenní scénář: Stop pro kulturu a zavření druhých stupňů škol

čtvrtek 8. října 2020 ·

Hospoda, jediné místo, kde se Češi budou moci sejít a pobavit. Ostatní kulturní instituce se uzavřou. Tedy pokud vláda schválí ministru zdravotnictví jeho plány na boj proti epidemii koronaviru. Zavření hrozí 2. stupni základek, kinům i divadlům. Dalším opatřením má být možnost, aby člen rodiny nakažený koronavirem mohl strávit karanténu v hotelu. Informuje MF DNES. 


Roman Prymula (mzcr.cz)
Podle šéfa Asociace ředitelů základních škol Michala Černého by školy na přípravu distanční výuky potřebovaly alespoň měsíc, nikoliv jen pár dní. „Jsme připraveni lépe než na jaře, ale nejsme připraveni na sto procent. Některé školy ano, ale jiné na třicet procent. Některým žákům stále chybějí počítače,“ vysvětlil Černý... 

„Jestli to druhý stupeň zvládne? Některé školy to už na jaře zvládly bravurně, jiné naopak ne, a je teď otázkou, jestli to během září stihly dohnat. Jestli se stihly dovybavit technologiemi a naučily se s nimi pracovat. Ne vždy je ale chyba jen na straně školy - když je doma šest členů rodiny, tak tam těžko uděláte prostor k distanční výuce,“ zdůraznil Michal Kaderka z Učitelské platformy. Celkově jsou podle něj ale učitelé nyní připraveni na dálkovou výuku lépe než na jaře.

„Některé školy mají stejně už třídy v karanténě, takže de facto čekáme, co přijde každým dnem,“ řekl šéf Asociace ředitelů základních škol Michal Černý. „Nepovažuji za nemožné, že od pondělí půjdou školy na distanční výuku. I tak říkám, že prezenční výuka je lepší,“ dodal. 


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
8. října 2020 v 15:28  

Stop pro zavření druhých stupňů ZŠ? Opravdu? Zase nejednoznačný resp. matoucí nadpis článku v České škole. Ono už neplatí, že učitel, novinář a každý vzdělaný a slušný člověk se má vyjadřovat pokud možno jednoznačně a srozumitelně, tj. vyjadřovat se tak, aby nevznikala možnost dvojího výkladu vyřčeného nebo napsaného? J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.