Distanční výuka není překážkou pro přihlášky do ankety Zlatý Amos

sobota 24. října 2020 ·

Prvními učitelkami, které byly letos nominovány na Zlatého Ámose, jsou Lenka Kawanová z Prahy a Jana Teplá z Vamberka. Poslat přihlášku mohou žáci základních a středních škol až do konce prosince. Anketa o nejoblíbenějšího učitele České republiky Zlatý Ámos vstoupila do svého 28. ročníku. Už ten minulý se musel potýkat s nepříznivou situací kolem koronaviru, přesto děti nominovaly přes devadesát učitelů a učitelek, kteří se v několika kolech utkali o titul Zlatý Ámos 2020. 



Ladislav Hrzal (msmt.cz)
Pandemie zasáhla i do letošního školního roku. Zakladatel ankety a její ředitel Slávek Hrzal k současné situaci říká: „Není jednoduchá, ale pokud žáci mají svou oblíbenou učitelku nebo učitele, doporučuji je do ankety Zlatý Ámos přihlásit. Navíc při současné distanční výuce se mohou projevit nové schopnosti a vlastnosti pedagogů, které si zasluhují ocenění. A bylo by škoda je pominout.“ 

Formulář on-line přihlášky je na webových stránkách zlatyamos.cz. Jednou z podmínek jsou však podpisy 100 osob, které s přihláškou souhlasí. A to může být v současné chvíli problém. „Není nutné podpisy k přihlášce přiložit hned. Stačí je předložit třeba až na regionálním kole. Žáci by si měli dát záležet na vypracování přihlášky, na charakteristice navrhovaného kandidáta i na popisu jedné společné příhody. Přihláška je první informace, kterou porotci o nominovaných dostávají a posuzují,“ dodává Slávek Hrzal.  


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.