Plaga žádá učitele, aby poučili děti, omluvil se za další omezení

pátek 23. října 2020 ·

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) požádal učitelky a učitele ve školách, aby své žáky před nadcházejícími podzimními prázdninami poučili o nezbytnosti dodržování opatření ke zvládnutí epidemie covidu-19. Současně se omluvil za současnou situaci, Česko podle něj čekají náročné týdny. Ministr to uvedl v dopise, který odeslal do škol a ČTK ho má k dispozici. 



Celý text naleznete zde
Dopis ministra naleznete zde

12 komentářů:

Dávný absolvent ČVUT FEL řekl(a)...
23. října 2020 v 8:40  

Prosím redakci České školy, aby nepozměňovala výroky třetích osob. Pojmy "školy" a "základní školy" nejsou tak úplně totožné. Pan ministr se obrací výslovně na školy základní, ale to neprošlo přes redakční redukci počtu slov. Mlčel bych, kdyby takové postupy České školy nebyly zcela systematické.

Michal Komárek řekl(a)...
23. října 2020 v 8:50  

Česká škola převzala zprávu ČTK. Což je zcela zřejmé z odkazu. Navíc připojila odkaz na originál dopisu. Váš komentář je nesmyslný, stejně jako dovětek o tom, že cosi takového dělá ČŠ "systematicky".

tyrjir řekl(a)...
23. října 2020 v 12:34  

Boj s koronavirem jako Válka s mloky

Adam Votruba píše o tom, jak současný boj s koronavirovou infekcí připomíná Čapkovu Válku s mloky.


Boj s koronavirem mi v něčem připomíná Válku s mloky. Myslím, že by mohl být námětem na podobně absurdní román, který odhaluje naši samolibou společnost jako hloupou a neschopnou čelit realitě. Problém, který je zdánlivě (?) snadno řešitelný i prostým selským rozumem, se v rukou politických elit a odborníků stává neřešitelným, protože za a), za b), za c)…

Příkladem může být hned prvotní reakce Evropské komise na to, že některé evropské státy uzavřely hranice. Prý jsou tím ohroženy evropské hodnoty. Naštěstí už komisaři tímto směrem dál nepokračovali, ale výrok byl vypuštěn. V překladu mi to nejspíš značí, že evropské hodnotou je nechat lidi umírat. Těžko lze nazvat podobný výrok něčím jiným než plkáním.

Jiným příkladem je jarní protest českých intelektuálů proti opatřením, které měly zamezit šíření nákazy. Za pozornost stojí zejména argument, že u nás téměř žádní nakažení a mrtví nejsou a proto jsou opatření zbytečná. Je to asi tak chytré jako říkat: Proč bych se měl rozhlížet při přecházení silnice, když mě zatím žádné auto nepřejelo.


http://casopisargument.cz/?p=32240

Eva Adamová řekl(a)...
23. října 2020 v 13:59  

"Česká škola převzala zprávu ČTK. Což je zcela zřejmé z odkazu."

A to musíte pane Komárku převzít bezmyšlenkovitě opravdu každou kravinu, kterou ČTK vypustí?

mirek vaněk řekl(a)...
23. října 2020 v 14:24  

Já bych to přirovnal nejen k Válce s mloky, ale i k Vrtěti psem či filmu Mars útočí. Včera v Tv. Sedělo to na současnou politiku jak zadek na hrnec. Je to mezinárodní problém.

Přebírají se články i s nesmyslnými titulky. Titulek sice láká, ale rozumný čtenář přestává médiu věřit a myslí si leccos nelichotivého. Přestávám taková média sledovat.
Stačí ten humbuk s ministrem zdravotnictví. Než by se řešil problém, bude se planě žvanit o blbostech a odpoutávat pozornost.

Místo aby ministerstvo školství a zdravotnictví rozpoutalo mediální osvětovou kampaň, tak se pošle letáček. Jindy se vyhazují peníze za reklamy o blbostech a teď nejsou schopni zvednout zadek ze židle a něco operativně zařídit. Čeká se na spousty mrtvých?

Tomáš Barták řekl(a)...
23. října 2020 v 14:49  

My, pedagogové, jsme toto udělali už na jaře. Teď nemáme žáky ve škole a řešíme (někdy lépe, někdy hůře) distanční výuku. To mají řešit rodiče. Pane ministře, přemýšlejte!

Eva Adamová řekl(a)...
23. října 2020 v 17:18  

Zajímalo by mne, kolik si autor vsunul do peněženky za vytvoření těchto letáčků. Tipuji, že pod padesát tisíc nešel.

Jiri Janecek řekl(a)...
23. října 2020 v 18:05  

Je je třeba odlišovat dvě věci, paní Adamová - kdo namaloval a kdo vyhrál zakázku. To je často ještě větší rozdíl než mezi matematikou a matematičnem či odborností a vzděláním.

Na druhou stranu, na peníze bych v tomto případě nehleděl, situace se mění co hodinu, takže ministerstvo muselo jednat hlavně rychle, aby dětem řeklo, že si mají mýt ruce... Mně to třeba nikdy žádný učitel za 18 let ve škole neřekl, protože všichni měli co dělat, aby nás nabiflovali všechny láčkovce a první polovinu Lumírovců...

růža řekl(a)...
23. října 2020 v 21:16  

Hmmm, pane Janečku, to jste měl v životě smůlu, já pamatuji, že na prvním stupni jsme to slýchávali pořád. Jestli jste potřeboval slyšet, že si máte mýt ruce, i na druhém stupni nebo na střední škole, pak je chyba ve vašich rodičích ( předpokládám, že jste doma večeřel) nebo jste dobytek.

Pavel Doležel řekl(a)...
23. října 2020 v 21:35  

"Je je třeba odlišovat dvě věci, paní Adamová - kdo namaloval a kdo vyhrál zakázku. To je často ještě větší rozdíl než mezi matematikou a matematičnem či odborností a vzděláním."

😂

Jiri Janecek řekl(a)...
24. října 2020 v 2:18  

Já myslím, že jsem měl v životě strašné štěstí na rodiče, učitele a hlavně vzdělávací systém, kterým jsem byl postižen...

Kromě těch láčkovců jsme se museli nabiflovat i definici pojmu sarkasmus a ironie. Přirozeně jen jako izolovaný fakt bez vztahu k čemukoli jinému. Nedejbože, aby někdo sarkasmus rozpoznal, nebo použil... Za to jsme dostali pravítkem přes prsty a pak museli klečet na hrachu...

laimes řekl(a)...
26. října 2020 v 18:50  

vedle vchodu do každé školy by měl být tzv teacher´s corner,kde by každý učitel měl před vstupem do školy pokleknout a nahlas prosit žáky i jejich rodiče za odpuštění

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.