Radnice: Respirátory pro učitele. Jinak školy zavřou

čtvrtek 17. září 2020 ·

Pandemie koronaviru momentálně zavřela v Liberci pět tříd a jedno odloučené pracoviště. Větším problémem než desítky dětí v karanténě jsou ale pedagogové, kteří kvůli možné nákaze musí zůstat doma. V jedné z libereckých škol už jich chybí šest. Náměstek primátora Ivan Langr proto školám navrhl, aby si nakoupily respirátory. Informuje MF DNES.



Ivan Langr (liberec.cz)
„Nevím přesně, kolik zatím budou stát, ale odhaduji možná až k milionu,“ sdělil Langr s tím, že do škol chtějí distribuovat i nanofiltry. Náměstkovi se nelíbí, že narozdíl od Prahy bude v Liberci za ochranné pomůcky platit město.

„Pražským učitelům MŠMT patrně dokázalo vylobbovat respirátory ze státních hmotných rezerv, regiony a města to budou muset platit ze svého. Čím je pražský učitel lepší a potřebnější než ti ostatní?“ připomněl náměstek vyjádření ministra školství Roberta Plagy. Ten o poskytnutí respirátorů pražským školám již jednal s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem. Mělo by jít o deset respirátorů na každého pracovníka školy, tedy včetně neučitelského personálu. Přestože na většině libereckých škol je zatím stabilní situace, v jedné už je podle Langra situace na hraně. „Suplovat se zatím stíhá, škola využívá už i asistenty pedagoga na záskok,“ poznamenal Langr.



Celý text naleznete v MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.