Prymula: Koronavirus je v Česku zatím pod kontrolou, musíme se ale obávat šíření viru ve školách

čtvrtek 3. září 2020 ·

„Obavy mít musíme, protože školy a přenos prostřednictvím dětí je závažným rizikem. Ale my tady nehovoříme o tom, že by děti byly nějak závažně nemocné nebo že by se u nich vyskytoval nějaký složitý průběh. Problém je jinde - v šíření viru ve školách. Toho se obávat musíme, proto ta některá opatření s tím souvisí a budou se skutečně rozvíjet podle toho, jak ten region bude postižen.,“ říká Roman Prymula v rozhovoru pro Lidovky.



Roman Prymula (mzcr.cz)
V rozhovoru zazní také tyto otázky a odpovědi:

Takže pokud se situace v regionu zhorší, znamená to, že děti ve školách nakonec roušky přece jen nasadí?

Je to možné. V semaforu je ten samotný systém popsán a uvidíme, jak se situace bude vyvíjet.

Může v takovém případě dojít i k uzavření školy?

Pokud by došlo i k tomu, že by se nakazil učitelský sbor a byl by případně celý v karanténě, z logických důvodů by tak nebylo možné pokračovat ve výuce, nešlo by to jinak, než že by se najelo na distanční výuku a škola by se uzavřela.


Celý rozhovor naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.