Mé dítě duševně nezvládne nosit roušku, píšou rodiče ředitelům škol

pátek 11. září 2020 ·

„Jako zákonný zástupce nedovoluji v době školní docházky bez mého výslovného svolení provádění následujících úkonů na mé dceři/synovi: dezinfekce rukou jiným přípravkem, než klasickým mýdlem; měření teploty; odběr tělních tekutin; nošení roušky,“ stojí v jednom z prohlášení rodičů, které kolují po sociálních sítích. Informuje iDNES.



Michal Černý (repro DVTV)
Dokument se sdílí například na Facebooku ve skupině Rodiče proti rouškám... Kromě jiného se ve skupině sdílí také petice proti povinnému nošení roušek, kterou doposud podepsalo 26 tisíc lidí či trestní oznámení na ministerstvo zdravotnictví kvůli nařízení o plošném nošení roušek.

„Prohlášení jsem viděl pouze na internetu, nevím o žádné škole, kde by ho v praxi někdo uplatnil. Nemyslím, že těch škol bude mnoho. Vzhledem k prudce rostoucímu počtu případů COVIDu ve školách tito jedinci nyní zřejmě utichají, neboť se zřejmě obávají reakcí ostatních rodičů,“ uvedl předseda Asociace ředitelů základních škol Michal Černý...

Černý přiznal, že část o hygieně rukou je poměrně rozumná a může mít racionální podstatu. „Část o teploměru je pro mě nepochopitelný výkřik. Odběr tělních tekutin ve škole provádět nesmíme, tedy zbytečná pasáž. A poslední část o roušce je vysloveně obstrukční. Je mi až trapně za rodiče, který se sníží k tomu, aby o svém dítěti mluvil takto - já bych si to rozhodně nedovolil. Výhrůžky v závěru ani nekomentuji,“ dodal.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
12. září 2020 v 13:35  

musí to hoch vydržet,až bude velký a bude fárat bude muset mít celou šichtu respirátor

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.