Školy dostanou peníze na počítače. Ředitelé ale netuší, kolik. MŠMT s nimi nekonzultuje

úterý 4. srpna 2020 ·

Jarní koronavirová odstávka odhalila, že v otázce základní povinné výbavy je třeba modernizovat. A bleskově, protože od září mají školy sice normálně fungovat, ale současně se udržovat v pohotovosti, kdyby – či spíš až budou zavírat nějakou třídu kvůli odhalenému covidu. Ředitelé proto musejí nakoupit počítače či tablety, potřebné programy a aplikace. Vláda jim na to dá peníze, ministerstvo školství ale dosud nesdělilo, kolik a dle jakého klíče se peníze budou dělit. Reportáž přinášejí Lidové noviny.



Robert Plaga (msmt.cz)
„Máme připravený návrh, který chceme ve druhé polovině srpna předložit vládě, aby bylo ještě před startem školního roku jasné, kolik peněz školy dostanou. Nejen na zajištění počítačů, ale třeba i softwarového vybavení, protože vybavenost škol je různá,“ řekl ministr školství Robert Plaga (ANO)...

Do té doby je ohledně metodiky výběru ticho po pěšině, není vůbec jasné, z jakých podkladů MŠMT vychází, když propočítává míru technické nevybavenosti škol. Protože ředitelů se nikdo na nic neptal. „Podle mých informací školy na podzim dostanou navíc určitou částku na technické vybavení. Měla by záviset na jejich velikosti. Školy si mají samy rozhodnout, na co peníze použijí, a teprve zpětně to doložit. Zda to bude stačit opravdu všem, netuším. Ani nevím o tom, že by MŠMT s někým konzultovalo přímo konkrétní potřebu a počty,“ řekl Michal Černý, šéf Asociace ředitelů základních škol a ředitel Masarykovy základní školy v Praze-Klánovicích.



Celý text naleznete v Lidových novinách

1 komentářů:

Silvie A. řekl(a)...
5. srpna 2020 v 8:15  

protože vybavenost škol je různá,“ řekl ministr školství

A to nelze dopustit, protože každý ví, že vybavenost škol musí být STEJNÁ.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.