Petr Honzejk: Nasadit! Sejmout! Nasadit! Roušky, symbol českého odezdikezdismu

čtvrtek 20. srpna 2020 ·

„Na tom, že od září budou zase roušky povinné v dopravních prostředcích a uzavřených prostorách, není nic zvláštního. Každý, kdo v létě vyjel za hranice, ví, že roušky se rutinně nosí všude. Na Slovensku, v Rakousku, Německu, Francii a tak dále. Evropsky unikátní je něco jiného: celkový přístup české vlády, která se v protikoronavirových opatřeních mydlí ode zdi ke zdi,“ píše Petr Honzejk pro Hospodářské noviny.


Petr Honzejk (twitter.com)
Honzejk také píše: 

S tím kontrastuje postup sousedních zemí. Ty sice na začátku pandemie byly až příliš benevolentní, ale od doby, kdy začalo být jasné, o co jde, fungují racionálně. Na Slovensku, v Rakousku či Německu pochopili, že koronavirus jen tak nezmizí, takže povinnost nosit roušky ve veřejných prostorách je v těchto zemích víceméně kontinuální. Žádné cvičení "nasadit−sejmout−nasadit" se tam nekoná. Výsledkem je, že na rozdíl od Česka, které je na stejných hodnotách nákazy jako v dubnu, jsou denní přírůstky například v Německu nebo Rakousku jen na třetině jarních hodnot.

Proč se právě my v protikoronavirových opatřeních motáme jak nudle v bandě? Hlavní příčina tkví v marketingové povaze Babišovy vlády. Zásady permanentního marketingu jí velí, aby se za všech okolností tvářila jako nejlepší, nejrychlejší, všeřešící. Potřebuje okamžité výsledky, nebo aspoň jejich zdání.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.