Německá akademie přírodních věd doporučuje roušky ve školách

čtvrtek 6. srpna 2020 ·

Německá akademie přírodních věd Leopoldina ve svém včerejším prohlášení doporučuje, aby žáci od pátého ročníku nosili ve školách roušky. Vědci doporučují, aby žáci nosili roušky i ve třídách, pokud není možné dodržovat patřičné rozestupy. Doporučují také vytvoření „stálých, malých skupin“ všude, kde je to možné.



Vědci sdružení v Akademii konstatují, že za situace, kdy neexistuje proti covid – 19 vakcína, ani účinná terapie, je třeba přijmout jasná hygienická a technická pravidla, aby školy mohly fungovat. Nebo, aby zůstaly otevřené alespoň co nejdéle.

Doporučují také posílit technické vybavení škol a kompetence učitelů i žáků pro možnost distanční výuky. S ní se v tomto školním roce musí počítat, jako s reálnou alternativou.



Prohlášení v němčině naleznete zde 
Zprávu online deníku Pledge Times v angličtině naleznete zde

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. srpna 2020 v 9:49  

A ČR? Větrejte, umývejte si ruce, žádné roušky. Nejsme schopni se poučit.

fandamoudry řekl(a)...
6. srpna 2020 v 11:50  

Přece nebudeme nosit roušky ve školách jak to dělají Němci. Nebudeme se přece opičit. Až budou každý den 2000 nakažených jak v Izraeli, tak to svedeme na nedisciplinovanost žáků a učitelů, protože málo větrali a umývali si ruce, taktéž nedodržovali 2 m rozestupy. Viník už je dopředu znám.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.