Michal Černý: Ministerský manuál je docela dobrá práce

úterý 18. srpna 2020 ·

„Při zběžném pohledu se mi zdá, že manuál ministerstva pokrývá veškeré problémy, se kterými se můžeme během výuky potkat. Řekl bych, že je to docela dobrá práce,“ řekl na úvod pořadu iDNES Rozstřel šéf Asociace ředitelů základních škol Michal Černý.




Školy podle Černého v současnosti řeší, aby se žáci nemuseli přesouvat v rámci jednotlivých učeben. „Chápeme, že je potřeba to omezit. Jsou však určité předměty, například chemická učebna nebo tělocvična, kde to není možné. Pohyb tedy omezí tam, kde je to možné,“ vysvětlil.

Změny čekají i školní jídelny. „Děti měly velmi rády náš samoobslužný salátový bar, ten v provozu nebude. Ani příbory si děti samy brát nemohou, dostanou je od paní kuchařky, včetně pití. Možná budeme děti pouštět do jídelny po skupinách nebo snížíme počet dětí sedících u stolu, ještě to promyslíme,“ řekl šéf asociace ředitelů.

Učitelé podle manuálu nemusejí s žáky probírat veškerou látku, která se na jaře zameškala kvůli koronaviru. „Školy by měly zmapovat, co se nestačilo probrat. Zbytné učivo už se probírat nebude, nezbytné učivo se probere na podzim.“


Celý text a záznam pořadu naleznete zde

2 komentářů:

Ivo řekl(a)...
18. srpna 2020 v 19:32  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Ivo řekl(a)...
19. srpna 2020 v 7:11  

Dobrá práce?

Nadále platí, že škola není povinna poskytovat zaměstnancům roušky mající charakter osobních ochranných pomůcek, a to ani v případě plošného nařízení jejich užívání. Ve škole mimo třídy ale jinak budou povinné.

Učitelé jsou po zdravotnících hned v první linii. Myslíte si, že je toto správný přístup???

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.