Virus změnil tábory. A rodiče se víc zajímají o to, co děti na táborech dělají

úterý 14. července 2020 ·

„Kdybych měl hledat něco pozitivního, tak že se rodiče víc zajímají o to, co děti dělají na táboře, kdo se o ně stará, jaké tam jsou podmínky. A to je dobře. Občas máme problémy, že se nezajímají, kam dítě posílají, a pak jsou z něčeho překvapení,“ říká v rozhovoru pro MF DNES Aleš Sedláček, předseda České rady dětí a mládeže.



Aleš Sedláček (crdm.cz)
V rozhovoru zazní také tyto otázky a odpovědi:

Jaké byly nejčastější otázky rodičů kvůli táborům? 

Týkaly se třeba dopravy, jestli se má jezdit na tábor veřejnou dopravou (původně to chtěli hygienici zakázat). Někdo argumentoval tím, že bez ní se tam děti nedostanou, proto hygiena upřesnila, že jde o minimalizaci jejího používání během tábora.

Sejdou se večer děti u táboráku, když se dělí do skupin? 

To bylo velké téma. Dělení je myšleno programové, většinu dne mají děti ve velkých táborech trávit na programu v menších skupinách. Hygiena doporučuje přizpůsobit velikost takové skupiny velikosti jídelny. Pokud na větším táboře jedí děti na tři várky po padesáti, tak hygiena říká, pojďme to na ně rozdělit. Potvrdila nám však, že se nejedná o hermetické rozdělení dětí do skupin po určitém počtu. To by rovnou nařídili menší velikost tábora.

Skončí tábor, když se tam objeví podezření na koronavirus? 

Po schůzi krajských hygien na ministerstvu zdravotnictví se ukázalo, že variant postupu je tolik, že nelze vydat jednotnou metodiku. Takže když se objeví příznaky, podezření, zdravotník nebo hlavní vedoucí zkontaktuje hygienu a ta ho provede celým procesem. Další varianta je, že pokud se vyskytnou možné příznaky, zavolá se rodičům a dítě se odveze k lékaři a ten rozhodne… Pokud se vyskytne nemoc, tak se tábor nemusí rozpustit, ale zůstane v karanténě.


Celý rozhovor naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.