Nač myslí kámen? A nač kaluž? Umělec nechává děti mluvit za přírodu

středa 22. července 2020 ·

Co by asi plechovka pohozená na zemi v přírodě chtěla říct lidem, kdyby mohla? A co okolní stromy, kaluže a kameny? Nad tím se zamyslel umělec dánsko-islandského původu Olafur Eliasson. Interaktivní umělecké dílo určené pro děti mezi sedmi a sedmnácti lety spočívá v mobilní aplikaci, jež rozšiřuje možnosti reality, tak aby se její uživatelé mohli vyjadřovat k současnému stavu planety. Informuje iDNES.



Olafur Eliasson (wikipedia.org)
Princip je jednoduchý, stačí namířit objektiv na jakýkoliv neživý objekt a do něj se promítne mimika uživatele, oči, nos i ústa. Svůj vzkaz pak může nahrát a sdílet s ostatními.

Vývoj aplikace Eliasson podřídil názoru dětí. „S danou technologií jsme přišli v reakci na to, jak dnes děti chtějí komunikovat se světem. Velmi rychle jsem poznal, že jejich generace má ve svých názorech velmi jasno a chce je dál prezentovat,“ popisuje.




Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
23. července 2020 v 13:20  

"Velmi rychle jsem poznal, že jejich generace má ve svých názorech velmi jasno a chce je dál prezentovat."

A to je dobre nebo spatne?

Nemyslim to, ze to poznal velmi rychle (ono to jde vycist z knizek), ale to, ze ma generace v nazorech velmi jasno...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.