Školy řeší, jak narychlo zvládnout přijímačky, závěrečné zkoušky i výuku

sobota 13. června 2020 ·

Připravit se musely přijímací zkoušky zároveň s maturitami nebo ještě navíc i závěrečné zkoušky pro studenty tříletých učňovských oborů. Do toho se vrací do tříd část studentů a pro zbytek musí pokračovat distanční výuka. „Je to zcela mimořádné, ale i díky tomu, že máme v návratu studentů nižších ročníků volnost, se to zvládnout dá,“ řekl ředitel Střední průmyslové školy v Otrokovicích Libor Basel v reportáži iDNES.



Každá ze škol zvolila trochu jiný scénář, vycházet musí třeba i z prostorových možností školních budov. Otrokovická škola nabízí čtyři maturitní a sedm učebních oborů. Nyní má za sebou písemné maturity, přijímačky a závěrečné zkoušky a od pondělí 15. června zahajuje ústní maturity. Potrvají do 25. června. Pro mladší studenty v učebních oborech otevřeli především odborný výcvik.

Na Střední průmyslové škole polytechnické ve Zlíně zase pořadí zkoušek otočili. Upřednostnili ústní učňovské zkoušky, aby měli volné pedagogy do maturitních komisí.

Obě zmíněné školy mají rozlehlý areál a početný pedagogický sbor, což jim dává v současné situaci výhodu. Třeba Střední odborná škola Josefa Sousedíka ve Vsetíně teoretickou výuku s ohledem na množství kantorů neotevře. „Personálně to nejsme schopni zajistit, takže pokračujeme v distanční výuce a k tomu nastupují studenti na odborný výcvik,“ popsal situaci ředitel školy Marek Wandrol. 


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.