Hrozba zrušené zkoušky. Maturanti se modlí, aby něco nechytli

pondělí 1. června 2020 ·

Aktuální epidemiologická opatření ministerstev zdravotnictví a školství dostala maturanty i školy do nezáviděníhodného postavení. Studenti totiž musí doufat, že nechytí třeba i lehčí nemoc, protože i ta stačí k tomu, aby je škola nepřipustila k maturitě. „Škola má opravdu v této situaci možnost žáka do školy nepustit, pokud má některý z projevů virového onemocnění, například horečku, kašel, dušnost, náhlou ztrátu chuti a čichu a podobně,“ uvádí v reportáži Seznam Zprávy mluvčí Ministerstva školství Aneta Lednová.



Ukazuje to ale na tenký led, po kterém chodí jak maturanti, tak školy. Podezření na nákazu koronavirem se může objevit kdykoliv a vést v tom lepším případě ke zrušení konzultací, a v tom horším k ohrožení maturit některých nebo všech z nich. Pokud tedy pomineme ten nejdůležitější pohled, a to zdraví studentů a učitelů. 

Tento a minulý týden se podle informací Seznam Zpráv proto rušily konzultace hned na několika školách, třeba na Žďársku, v Havířově nebo Ostravě. Právě ve školách nedaleko nového ohniska covid-19 na Dole Darkov je ohrožení pro studenty nyní nejvyšší. „To riziko, že se setkáte ve škole s někým pozitivně testovaným v souvislosti s Darkovem, mnohonásobně převyšovalo přínos, který vám mohla konzultace poskytnout,“ napsala například jedna ze škol ve zprávě maturantům.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.