V případě druhé vlny epidemie by se školy už neměly zavírat plošně, míní Plaga

čtvrtek 14. května 2020 ·

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) nepředpokládá, že by se školy při případné druhé podzimní vlně epidemie nového koronaviru zavíraly plošně, jako tomu bylo nyní. Ministr včera poslancům také řekl, že v červnu by se mohli vrátit na bázi dobrovolnosti do základních škol žáci druhého stupně. Informuje ČTK.




Celý text naleznete zde

11 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
14. května 2020 v 7:28  

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/vedci-nejvice-pomohlo-zavreni-skol-zavreni-obchodu-temer-vubec/1890058

Myslím, že někdo je padlý na hlavu nebo podléhá politickým kritériím tak okatě, že to bere dech.

rváčkazvesela řekl(a)...
14. května 2020 v 8:36  

Myslím, že jsme si už zvykli.
Teď každý prokáže už jen ten svůj zdravý rozum.
Je to jako v partě přiopilých kámošů.....

Eva Adamová řekl(a)...
14. května 2020 v 11:58  

"Ministr včera poslancům také řekl, že v červnu by se mohli vrátit na bázi dobrovolnosti do základních škol žáci druhého stupně."

Aha, a kdo je bude hlídat, protože o vzdělávání nemůže být ani řeč? Na celé řadě škol budou už do zvládnutí situace na prvním stupni zapojeni i všichni druhostupňoví kantoři. Družinářek je pár a představa pana ministra, že v každé třídě je jeden asisent je iluzorní.

Anonymní řekl(a)...
14. května 2020 v 12:31  

Eva Adamová

Nějak se mně vybavuje, že by to výuka ani neměla být, žáci by se šli do školy jen tak pobavit v rámci sociálních kontaktů.
Tak to už je fakt síla. Mladí už dávno takové kontakty mají. O výuku by opravdu nešlo. Politika je svinstvo!

rváčkazvesela řekl(a)...
14. května 2020 v 22:27  

Ale my si přece můžeme říct svůj názor - žebychom třeba nenastoupili - nikdo?
Hm to asi nevyjde, že?

BHT řekl(a)...
14. května 2020 v 23:11  

A co kdyby do škol nastoupili studenti a studentky z pedagogických fakult tak, jak se zapojili medici? Taková měsíční praxe by nebyla k zahození, že!?

Jana Karvaiová řekl(a)...
15. května 2020 v 6:59  

BHT - tohle navrhuji dávno. Veřejně. Koho to zajímá, že?

Petr Portwyn řekl(a)...
15. května 2020 v 7:16  

Já myslím, že by tu myšlenku "Studenti do škol" mohli podpořit velcí reformátoři, co furt nadávají, jak jsou PedF odtržené od života.
Tohle je ideální způsob, jak se k realitě trochu přicucnout.

Všichni ti studenti VŠ a absolventi, co píší články. Mohou nám to natřít a ukázat, jak se to dělá správně. Budou neokoukaní, s výhodou mládí, budou žákům blíž.
Fakt bych do toho šel.

Anonymní řekl(a)...
15. května 2020 v 10:31  

BHT

Mám obavy, že potom by už nechybělo jen 6000 učitelů, ale do škol by nenastoupil žádný absolvent. Nestrašme ty mladé až takovou realitou. NEBO NÁM UTEČOU!!!!!

Eva Adamová řekl(a)...
15. května 2020 v 10:32  

"A co kdyby do škol nastoupili studenti a studentky z pedagogických fakult tak, jak se zapojili medici? Taková měsíční praxe by nebyla k zahození, že!?"

U mediků to bylo v krizovém stavu nutné, tato švancparáda, kterou navrhujete, ale nezbytně nutná není, a navíc mám pocit, že ty konzultace by v tom případě byly děckám platné jako mrtvému kabát.

Anonymní řekl(a)...
15. května 2020 v 10:58  

Ale pokecali by si přece, společně v parku zahulili, dali společně nějaké to pivko, vínko ze společné flašky,... a je spokojenost. Nikdo by je tak dokonale neshromáždil jako návod MŠMT, pač rodiče o tomto nemají ani páru a někteří ještě věří učitelům, že jim děti ohlídají a budou učit.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.